16 mandate de aducere, în urma a 23 de percheziţii la o reţea de spălare de bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia a descins în mai multe judeţe FOTO Adevărul

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Ialomiţa au decins miercuri, 1 noiembrie, la 23 de adresw, în municipiul Bucureşti şi în 4 judeţe, la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de peste 3.000.000 de lei, prin evaziune fiscală şi spălare de bani.

Oamenii legii au efectuat 23 de percheziţii domiciliare, în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Dâmboviţa, Gorj şi Giurgiu. Activităţile, derulate cu sprijinul poliţiştilor specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Bucureşti, Ilfov, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Braşov şi Bacău, au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Conform anchetaotrilor, din cercetări au reieşit indicii că, începând cu anul 2013, membrii grupării ar fi evidenţiat în actele contabile ale societăţilor pe care le administrau cheltuieli fictive aferente unor operaţiuni nereale şi ar fi ascuns sursa taxabilă, disimulând livrările interne de marfă prin înregistrarea unor livrări intracomunitare fictive. 

De asemenea, ar fi fost ţinute evidenţe contabile duble în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale, activitate dublată de transferuri succesive ale sumelor de bani cu origine ilicită.  În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat documente contabile, medii de stocare şi 27.900 de lei. Poliţiştii au pus în aplicare 16 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri. 

Vă recomandăm şi:

19 descinderi la membrii unei grupări specializate în furturi şi fapte de corupţie

Descinderi. Tone de îngrăşăminte chimice şi produse petroliere, confiscate de poliţiştii de la Transporturi

Ce au găsit poliţiştii la cele 54 de percheziţii. Instalaţie artizanală pentru contrafacerea alcoolului şi maşini de lux folosite la comiterea infracţiunilor

Descinderi la 54 de adrese. Poliţia, pe urmele unei reţele de evazionişti

Descinderi cu mascaţi. Percheziţii la evazionişti cu materiale reciclabile de 2,2 milioane de euro