Rezultate finale Evaluare Naţională 2013 Olt: S-au afişat rezultatele finale la Capacitate 2013! Ce note a obţinut fiecare elev de clasa a VIII-a în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai multe ore de aşteptare furibundă, Inspectoratul Şcolar Judeţean Olt a afişat, în seara zilei de miercuri – 3 iulie, pe siteul propriu, rezultatele finale ale examenului din acest an de la Evaluarea Naţională. În judeţul Olt au susţinut acest examen 3.849 absolvenţi de clasa a VIII-a, din totalul celor 3.959 elevi înscrişi. După soluţionarea contestaţiilor, procentul iniţial al elevilor cu media peste 5 a crescut de la 60,97%, la 61,09%.

Absolvenţii gimnaziului din judeţul Olt au susţinut probele în săli supravegheate cu camere video. Ei au susţinut probele examenului în cadrul a 19 centre răspândite pe raza întregului judeţ. De asemenea, pe raza judeţului au fost organizate şi trei centre de corectare, la: Slatina, Caracal şi Balş. Anul acesta au fost mai mulţi puţini candidaţi la Capacitate decât anul trecut, când s-au prezentat 4.148 elevi, faţă de 3.855 acum, deşi numărul celor înscrişi a fost de 3.959.

Primele rezultate au fost afişate sâmbătă – 29 iunie, şi, tot atunci, aproape 260 dintre ei au depus contestaţii. După afişarea notelor, au reuşit să obţină medii peste 5 aproximativ 60,97 % dintre candidaţi. Un număr de 258 de elevi au contestat notele primite.

Miercuri – 3 iulie, odată cu afişarea pe siteul Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt a rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor, a reieşit că procentul iniţial al elevilor ce au obţinut o medie peste nota 5 a crescut aproape insesizabil de la 60,97%, la… 61,09%.

VEZI AICI rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională la Olt !!!...

La sesiunea din acest a a Capacităţii, în urma recorectării contestaţiilor, numărul mediilor generale de 10 a crescut de la 27, la 34.. Cele mai multe note maxime au fost la Matematică - 250 de note, iar la Limba română au existat doar 49 de note de 10. Cele mai multe medii de la Capacitatea din acest an au fost cuprinse între 9-9,99, şi vorbim aici despre 576 medii, urmate de medii cuprinse între notele 4-4,99, care au fost nu mai puţin de 570.

Ce urmează ?

În intervalul 5-10 iulie vor fi completate opţiunile în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care au promovat Capacitatea şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţi, şi, totodată, vor fi verificate fişele editate de calculator pentru corectarea eventualelor greşeli. După ce baza de date va fi verificată de Comisia Naţională de Admitere va avea loc repartizarea computerizată a absolvenţilor înscrisi în prima etapă (16 iulie). Listele cu candidaţii vor fi afişate pe 17 iulie la şcolile unde elevii au învăţat şi la liceele unde au fost repartizaţi, iar până pe 26 iulie pot fi depuse efectiv dosarele de înscriere.

Reamintim că, anul trecut, procentul notelor peste 5 (cinci) în judeţul Olt a fost de 54,30%, iar în anul anterior 2011 - de 93,32%.