Pacient găsit mort în curtea spitalului la două ore după ce a plecat din salon. Ce afecţiuni avea bărbatul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Personalul alertat că un pacient al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina a dispărut din salon l-a găsit pe acesta aproape două ore mai târziu, în curtea unităţii spitaliceşti, în stop cardio-respirator.

Asistenta aflată în tură în noaptea de vineri spre sâmbătă, 11/12 octombrie 2019, în secţia Cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, a sesizat că un pacient dintr-un salon a dispărut. Era ora 4,30 când s-a dat alerta în tot spitalul, totodată fiind alertată şi poliţia. După aproape două ore de căutări, bărbatul de 69 ani, din Stoicăneşti, a fost găsit în curtea spitalului, lângă rampa de acces în secţia Dializă, în stop cardio-respirator.

Managerul spitalului, Cătălin Rotea, a precizat că bărbatul se afla internat încă din 1 octombrie 2019, ajungând în urma unui stop cardio-respirator, pacientul având mai multe afecţiuni cardiace. Personalul i-a salvat bărbatului viaţa, iar după o perioadă de spitalizare în secţia de Terapie Intensivă a fost transferat la Cardiologie.

Nimic neobişnuit nu ar fi fost sesizat în comportamentul bărbatului, asistenta fiind cea care a observat dispariţia. Poliţiştii au deschis un dosar penal în această cauză şi fac cercetări sub aspectul infracţiunii de ucidere din culpă, trupul bărbatului fiind depus la morgă pentru efectuarea necropsiei.