Dulceaţa de cireşe amare, „regina“ din cămară. Cea mai simplă reţetă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cireşele amare sunt considerate de specialiştii în medicina naturistă un medicament extraordinar, iar dulceaţa preparată din acelaşi fructe, pe care le găsim în piaţă sau în livadă chiar în această perioadă, este un deliciu.

Dulceaţa de cireşe amare este un „dulce“ cu adevărat special, fiind preferată, spre exemplu, la prepararea orezului cu lapte sau atunci când vrem să ne impresionăm musafirii. Consumul de cireşe amare ne ajută mult, spun specialiştii în medicina naturistă, să ne menţinem sănătatea, ferindu-ne de bolile degenerative, de cele cardiovasculare şi chiar de cancer, având un conţinut mare de antioxidanţi. Dacă astfel de efecte sunt greu de cuantificat, consumul a 20 de cireşe amare ar avea efectul unei aspirine sau al unui alt analgezic, lucru care se poate constata uşor, mai spun aceştia.

Pentru cei care preferă cireşele amare sub o altă formă, iată cea mai simplă reţetă de dulceaţă, recomandată de gospodine pricepute.

Ingrediente: la 1 kg de cireşe vom folosi aceeaşi cantitate de zahăr şi 3-4 felii de lămâie.

Cireşele se spală, se scurg de apă şi li se scot sâmburii. La final se adaugă zahărul şi feliile de lămâie tăiate în câte trei-patru triunghiuri, şi se lasă fructele „la odihnit“ câteva ore sau chiar peste noapte. Opţional se poate adăuga şi zeama de lămâie.

Când zeama fructelor a „înghiţit“ zahărul se aşează vasul pe foc, iar dulceaţa se fierbe la foc mic, amestecând din când în când, testul care ne indică faptul că dulceaţa este gata fiind cel al „picăturii“ (picurăm pe o farfurie întinsă, cu lingura, sirop din dulceaţa de pe foc, iar dacă picătura îşi păstrează forma, nu se întinde, dulceaţa este gata).

Dulceaţa o punem în borcanele sterilizate şi încălzite în cuptor, închizând cu capace cu filet. Borcanele le putem depozita în cămară cu capacul în jos.

O altă variantă pentru a ne asigura că dulceaţa va fi bună şi peste 2-3 ani este să o punem caldă în borcanele preîncălzite, înainte de a închide cu capacul lăsându-le în cuptor, la foc mic, câteva zeci de minute, până când se formează o pojghiţă.

CITIŢI ŞI: Cum se prepară dulceaţa de nuci verzi, un desert rafinat absolut delicios


 

Mai multe pentru tine:
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
A plecat din Kenya în căutarea unui trai mai bun în România, însă salariul l-a dezamăgit. Iată în ce țară vrea acum să se mute acum
Cel mai emoționant moment din semifinalele Vocea României 2025. Tânăra care i-a făcut să plângă pe Horia Brenciu și Theo Rose: „Ești un test pentru noi”
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Ce nu știai despre Raluca Moroșanu, judecătoarea care a înfruntat-o pe șefa Curții de Apel București, Liana Nicoleta Arsenie
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco