Cine conduce, de astăzi, Poliţia Caracal. Noul şef a „picat“ examenul din 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Caracal are noi şefi, după ce vechea echipă a fost destituită de ministrul de Interne, între timp fostul şef înaintându-şi chiar raportul de pensionare.

Noul şef al Poliţiei Caracal a fost împuternicit, luni, 5 august 2019, Costel Ghimiş. Acesta a asigurat  anterior şefia Biroului Ordine Publică, iar în perioada 2016-2017 s-a aflat la conducerea Poliţiei Caracal cu împuternicire. În 2017 a participat la concursul organizat pentru şefia acestei structuri, concurs câştigat, însă, de Nicolae Mirea, şeful destituit de ministrul Nicolae Moga şi care la doar câteva zile şi-a anunţat pensionarea.
Adjunctul noului şef a fost numit Nicuşor Ţugma. Ţugma vine în echipa de conducere a Poliţiei Caracal de la şefia Secţiei Rurale Deveselu.

Vineri, 26 iulie 2019, ministrul interimar al Internelor, Nicolae Moga, a anunţat de pe treptele Poliţiei Caracal că a destituit echipa de conducere a acelei structuri de poliţie, „la pachet“ cu destituirea şefului Poliţiei Române, Ioan Buda, şi a şefilor IPJ Olt, dar şi a prefectuilui şi subprefectului judeţului Olt, anunţ reluat şi în seara următoare, din faţa sediului IPJ Olt.
Nicolae Mirea, fostul şef al Poliţiei Caracal, este cel care a coordonat operaţiunea de căutare a Alexandrei Măceşanu, după ce fata a reuşit să sune la 112 şi să dea mai multe indicii despre locul în care se află şi despre bărbatul care a sechestrat-o. Poliţiştii au descins, însă, în curtea lui Gheorghe Dincă 19 ore mai târziu, după ce Dincă săvârşise crima şi reuşise chiar să ardă aproape în totalitate cadavrul.