Urmările cazului Caracal. Poliţiştii au luat în vizor „piraţii” şoselelor, şoferii care transportă ilegal persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din ţară au depistat 244 de autovehicule folosite pentru transport ilegal de persoane, contra-cost. Într-o acţiune derulată în primele patru zile din luna august, au fost confiscate 201 de maşini folosite de „piraţi”. În Alba au fost identificate 4 astfel de autovehicule.

În perioada 1-4 august, în cadrul acţiunii pentru depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, poliţiştii au controlat 21.291 de autovehicule şi 13 societăţi comerciale, fiind constatate 123 de infracţiuni (6 de natură economică, 80 la regimul circulaţiei rutiere şi 37 de altă natură).

De asemenea, au fost aplicate 4.032 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 1.155 la O.U.G. nr. 195/2002, 371 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere, 106 la O.U.G nr. 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto şi 2.400 de sancţiuni contravenţionale la alte acte normative.

Totodată, au fost efectuate 7.564 de testări cu etilotestul, fiind reţinute 21 de permise de conducere şi retrase 223 de certificate de înmatriculare. În activităţi, alături de poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalităţii economice şi de la transporturi, au fost angrenaţi şi specialişti ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă.

Imagine indisponibilă

La nivelul judeţului Alba au fost depistate 4  autovehicule ce efectuau, în mod ilegal, transport contra-cost de persoane, poliţiştii dispunând imobilizarea maşinilor folosite de „piraţi”. Au fost controlate 1.159 de autovehicule şi au fost depistate şi sancţionate contravenţional 15 persoane care nu au respectat normele legale privind transportul de persoane, 11 dintre acestea pentru abateri de la normele legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 4 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere. 

Imagine indisponibilă

Totodată, au fost efectuate 464 de testări cu etilotestul şi a fost reţinut un permis de conducere şi retrase 5 certificate de înmatriculare. Tot pentru siguranţa traficului rutier, în perioada 2 – 4 august 2019, Serviciul Rutier Alba a organizat, pe raza întregului judeţ, o acţiune ce a avut ca scop prevenirea accidentelor rutiere datorate vitezei excesive. 

În cadrul acestei acţiuni au fost folosite 14 aparate radar care au fost amplasate pe segmentele de drum identificate cu risc de producere al accidentelor datorate excesului de viteză.  Poliţiştii au depistat 358 de conducători auto care au depăşit limita maximă de viteză şi 183 care au încălcat alte norme privind circulaţia pe drumurile publice. Totodată au reţinut 20 de permise de conducere, din care două pentru depăşirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri /oră.  

În cadrul acţiunii, poliţiştii au constatat 4 infracţiuni la regimul rutier, din care două de conducere cu permisul suspendat şi două de conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 78.445 lei.

Citiţi şi:

FOTO Cazul fetelor minore bătute cu biciul de tatăl lor. Poliţia a fost sesizată de reprezentantul unei asociaţii din Danemarca

 

FOTO Cimitir vechi de peste 5000 de ani descoperit la Râmeţ, lângă Transalpina de Apuseni. Planurile arheologilor pentru a pune în valoare noul sit

 

Proces cu miză de 8 milioane de lei: investigaţii hidrologice şi geofizice la Centrul de Management al Deşeurilor din Alba

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite