Cătălin Davidescu şi-a pierdut mandatul de primar al oraşului Scorniceşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul judeţului Olt, Silviu Neacşu, a emis, luni – 11 mai, un ordin prin care se constată încetarea de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului de primar al oraşului Scorniceşti pentru Cătălin Davidescu, declarat incompatibil Agenţia Naţională de Integritate pentru că a ocupat simultan, în 2009, mai multe funcţii publice.

Actualul primar al oraşului Scorniceşti, Cătălin Davidescu, ales din partea PNL, a fost declarat incompatibil în anul 2011 de Agenţia Naţională de Integritate pentru că a ocupat simultan, în cursul anului 2009, mai multe funcţii publice. Este vorba despre funcţiile remunerate din bani publici de: consilier local la Scorniceşti, administrator la firma de transport în comun din Slatina – Loctrans SA, dar şi director al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială Olt. 

Pe data de 29 septembrie 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul lui Davidescu împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti care îl declarase incompatibil în urmă cu trei ani. Deşi decizia Curţii Supreme a fost definitivă, secretarul Primăriei Scorniceşti a amânat să transmită în timpul legal către Prefectura Olt referatul afferent noii situaţii a şefului său. Situaţia a trenat până zilele acestea. Luni – 11 mai, a fost anunţat oficial că primarul din Scorniceşti şi-a pierdut mandatul.

”Prefectul judeţului Olt a emis Ordinul nr.117/11.05.2015 prin care se constată încetarea de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului primarului oraşului Scorniceşti, domnul Davidescu Nicolae Cătălin, începând cu data de astăzi (11 mai 2015, n.r.). Actul administrativ a fost emis în baza Referatului secretarului oraşului Scorniceşti, a prevederilor art.15 alin.2 lit.b din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali, modificată şi completată coroborat art.69 alin.2 teza I din Legea nr.215/2001 privind administraţia publică locală republicată, modificată şi completată şi art.25 din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Olt.

Davidescu mai poate trage însă şi acum de timp atacând în Contencios-Administrativ documentul oficial al Prefecturii Olt prin care se anunţă încetarea mandatului înaunte de expirarea duratei normale.
 

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Cătălin Davidescu, primarul oraşului Scorniceşti, lăsat fără mandat de ANI

Fostul primar de Scorniceşti, Constantin Nedelea, trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi delapidare