Satu Mare: OPC a sancţionat cu avertisment patru agenţii de turism

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficiul pentru Protecţia consumatorului a verificat operatorii economici care comercializează pachete de servicii turistice. Din cele 11 agenţii înregistrate la Satu Mare, 7 au fost verificate, iar 4 din acestea sancţionate cu avertisment.

OPC Satu Mare, prin programul Tematic de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, a efectuat o serie de verificări şi controale în cadrul operatorilor economici care comercializează pachete de servicii turistice. Astfel, din cei 11 operatori, au fost verificaţi un număr de 7, din care 4 prezentau abateri, care au fost sancţionate cu avertisment.
La verificări, agenţii din cadrul OPC au verificat pritnre altele legalitatea funcţionării operatorilor, corectitudinea şi complexitatea informării clienţilor – dacă ofertele sunt oferite şi în scris, dacă ele sunt detaliate şi precise -, existenţa contractului de comercializare a pachetelor de servicii turistice, respectarea acestor contracte şi de asemenea respectarea prevederilor legii privind clauzele abuzive din contracte.
Cei patru operatori sancţionaţi prin avertisment au avut neregularităţi în ceea ce priveşte neafişarea isncripţiei „Telefonul consumatorului” şi neafişarea Codului Unic de Înregistrare. Cei patru operatori nu au fost amendaţi, decât sancţionaţi cu avertisment.