O elevă cu deficiențe senzorial-auditive, locul I la concursul național de comunicare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O elevă cu deficiențe senzorial auditive de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare a câștigat locul I și mențiune la Concursul Național ,,Comunicăm prin gest, culoare și miscare" desfășurat la Bivolarie, județul Suceava.

Izabela Reman a reușit să convingă juriul cu un desen portret realizat în cărbune și cu o piesă de pantomimă (teatru mut). Alături de Izabela, la concurs au mai participat alți cinci elevi sătmăreni. Erika Horvath a obținut mențiune la proba de triathlon.

150 de elevi participanți

La competiție au participat 150 de copii de la 12 școli de profil din țară.  „Competiția s-a desfășurat în perioada 28 aprilie-1 mai, fiind asimilat olimpiadelor naționale ale elevilor de la învățământul de masă. Este un concurs care face parte din calendarul concursurilor școlare aprobate de minister. Elevii sătmăreni s-au descurcat bine la probele din competiție, având în vedere rezultatele“, a declarat Ramona Costin, profesoară în cadrul Centrului Școlar.  

Probele din concurs au fost: pantomima, proba specifică elevilor care folosesc limbajul mimico-gestual, desen și sport cu probele de atletism, șah și tenis de masă. La finalul perioadei de concurs copiii au vizitat mănăstirile Moldovița, Putna și Sucevița.