Fotbalistul contrabandist rămâne în “cantonament” după gratii încă 60 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florian Halăs şi alţi şase membri ai grupului condus de acesta, care se ocupa cu contrabanda cu ţigări în zona Oraviţa-Naidăş, s-au bucurat prea devreme că se vor scăpa de arest. Curtea de Apel Timişoara nu a fost la fel de îngăduitoare cu contrabandiştii precum magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin.

Procurorii DIICOT au atacat cu recurs decizia Tribunalului Caraş-Severin de punere în libertate cu obligaţia de a nu părăsi ţara care îi viza pe Florian Halăs, Petru Tare, Cosmin Bumbu, Carol Szilagyi, Ştefan Muntean şi Dalibor Jurcă. Curtea de Apel Timişoara a admis recursul şi a dispus ca toţi cei şapte tineri acuzaţi de iniţiere, constituire de grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup, să rămână în arest pentru următoarele 60 de zile. Mai mult decât atât, ei au fost transferaţi din Arestul IPJ Caraş-Severin la Penitenciarul “Popa Şapcă” din Timişoara.


În dimineaţa zilei de 28 mai a anului trecut, oamenii legii au efectuat 14 percheziţii domiciliare în zona oraşului Oraviţa şi a localităţilor limitrofe, în urma cărora au depistat şi ridicat în vederea confiscării 1.572.440 de ţigarete (157 baxuri) a căror valoare depăşeşte 628.000 de lei. “La percheziţia din localitatea Răcaşdia, la locuinţa lui  Florian Halăs, de 38 ani, din Oraviţa, o echipă formată din ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi jandarmi a identificat,  într-o anexă a locuinţei, 1.349.400 de ţigarete fără documente de provenienţă”, se arată într-un comunicat al IPJ. În cauză s-au efectuat cercetări faţă de un număr de 12 persoane, dintre care şapte au fost arestate preventiv, una singură fiind pusă în libertate de la acea dată până în prezent.