Anca Gaiţă şi-a făcut o afacere „dulce”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anca Gaiţă este o doamnă extrem de hotărâtă care ştie ce vrea de la viaţă. A luptat pentru a-şi împlini visele, chiar dacă acest lucru a presupus multe sacrificii. Este veselă, atentă la tot ceea ce o înconjoară, îi place să fie în pas cu moda şi chiar dacă afacerile îi ocupă mai mult de o jumătate de zi, Anca are mereu timp pentru ea şi pentru fata ei, Andrada.
„Suntem foarte apropiate şi prietene bune. Discutăm orice, sunt de acord cu toate deciiziile ei şi nu o influenţez. Nu cred ca va vrea să preia afacerile, dar nu am să mă supăr”, a spus Anca.

Şefă la „Panseluţa”
Anca lucrează în comerţ de când avea 21 de ani. A fost, timp de mai mulţi ani, şefa unor cofetării, iar după Revoluţie a mers pe cont propriu. „La 21 de ani eram şefa cofetăriei «Panseluţa». Aveam 20 de oameni în subordine care erau mai în vârstă decât mine. Prin muncă şi implicare am reuşit să mă impun în faţa lor. Am avut noroc că acea cofetărie avea laborator propriu şi am reuşit, chiar contabil fiind, să învăţ mici secrete necesare preparării prăjiturilor. Pentru că acea cofetărie a fost rentabilă, singura cu profit la acea vreme, am fost promovată. Am devenit şefa unei alte cofetării, «Primăvara»”, a spus Anca.

A întrat în afaceri în 1992
Astăzi, Anca îi îndulceşte pe reşiţeni cu prăjituri şi torturi deosebite preparate după reţete care sunt pe placul celor mai mofturoşi dintre clienţi. „Am intrat în afaceri în anul 1992. În anul 1993 a apărut Andrada în viaţa noastră, iar din acel moment m-am schimbat. Totuşi, nu am putut să renunţ la afacere. Am stat acasă doar o lună după ce am născut. Pentru a avea succes trebuie să te implici, să munceşti mult. Am avut doar cofetăria timp de 11 ani, apoi am deschis şi un laborator”, a povestit femeia de afaceri.
În fiecare an, de 8 Martie, organizează o expoziţie cu vânzare. Anca vine în sprijinul gospodinelor care nu au mare experienţă în arta culinară sau a femeilor care nu stau foarte bine la capitolul timp şi preia comenzi. „De ceva timp, facem chiar şi prăjituri de casă.  Le-am păstrat şi pe cele mai vechi, reţetele care erau înainte de 1989, dar le-am mai îmbunătăţit. Am câteva secrete pe care nu le dezvălui. Sunt torturi şi prăjituri pe care le fac numai eu”, a spus Anca.
Se consideră împlinită şi este convinsă că doar prin muncă şi dăruire a reuşit. „Atunci când îţi place ceea ce faci, ai şi rezultate, iar munca nu mai pare extrem de obositoare”, a spus Anca.

Întrebări şi răspunsuri
Ce gen de prăjitură preferaţi?
Pe toate le ador. Nu am preferinţe.

Dacă ar trebui să luaţi viaţa de la început, ce aţi face?
Nu mi-aş schimba profesia. Cu toate că sunt contabil şi am absolvit o facultate de Finanţe-Bănci, nu mă tentează să lucrez în acest domeniu.

Cum vă petreceţi timpul liber?
Cu fiica mea Andrada, ascultând muzică şi cu prietenele mele.

Ce-i place
„Îmi place să comunic cu oamenii. Îmi place să-i ajut. Îmi place să-i văd pe oameni fericiţi şi mulţumiţi de ceea ce le ofer”, a povestit Anca Gaiţă.

Ce nu-i place
„Nu-mi place să fiu frustrată. Nu-mi place să nu pot să-mi ofer lucruri esenţiale. Nu-mi plac oamenii răi şi cei care sunt invidioşi“, a explicat femeia de afaceri reşiţeancă.

PROFIL
NĂSCUTĂ. 16 iunie 1962
EDUCAŢIE. Facultatea de Finanţe Bănci
JOB. Administratorul unei cofetării cu laborator propriu
FAMILIE. Căsătorită, o fată de 16 ani, Andrada