Se încălzeşte treptat în următoarele două săptămâni, în Prahova. 30 de grade până pe 14 iulie, cald şi la munte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vor urca treptat, până pe 14 iulie. FOTO Adevărul

Prognoza realizată de meteorologi pentru următoarele două săptămâni aduce veşti bune pentru prahovenii care s-au săturat de ploaie. Din 4 iulie, vom avea zilnic 30 de grade, iar în zona de munte 18 grade

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, intervalul de referinţă pentru următoarele două săptămâni, 1 – 14 iulie, va debuta în Muntenia cu temperaturi uşor sub normele climatologice, cu valori maxime de la 24 la 28 de grade.

Până în data de 4 iulie se va resimţi o încălzire treptată a vremii, până la medii de 28-30 de grade. Până la sfârşitul intervalului variaţiile de temperatură se vor situa tot în jurul acestor valori.

Valorile de temperatură nocturne vor avea oscilaţii asemănătoare, cele mai scăzute urmând a se înregistra în primele zile ale intervalului, în jur de 13 grade, iar cele mai ridicate, respectiv 16-18 grade, la mijlocul intervalului. În privinţa ploilor, acestea pot apărea sporadic şi în cantităţi nesemnificative, aproape în fiecare zi, începând cu data de 5 iulie.

Cald şi ploi, la munte

După valori foarte scăzute în primele zile, temperaturile vor creşte uşor până în data de 4 iulie, apoi regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii a maximelor de 18 grade şi a minimelor de 10 grade.

Aversele, însoţite de descărcări electrice, vor fi pe arii restrânse şi în general slabe în a doua parte a primei săptămâni. A doua săptămână va aduce averse mai frecvente şi pe arii mai extinse.

Vă mai recomandăm

Podgoria Dealu Mare, „Bordeaux-ul“ sau „Toscana“ României

FOTO Cum s-a întors furatul la cântar împotriva afacerii cu zmeură din Prahova. Germanii au uitat drumul spre Gornet