Preparate tradiţionale şi specialităţi siciliene la „Târgul cu Bunătăţi“ din Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Produsele de post vor fi la loc de cinste pe tarabele de la târg. FOTO Târgul cu Bunătăţi

Târgul cu Bunătăţi revine la Sinaia, între 22 şi 24 martie, cu noi degustări de bunătăţuri şi sugestii culinare pentru o nouă aprovizionare a cămării

Producătorii veniţi din toată ţara, cu desaga plină de bunătăţi, abia aşteaptă ca turiştii să le guste şi să aprecieze brânzeturile, preparatele din carne sau din legume, băuturile sau dulciurile.

Târgul păstrează tiparul obişnuit şi aduce pe tarabe lactate delicioase: brânză de burduf condimentată cu chimen, ardei, busuioc, brânză de bivoliţa gustoasă de te lingi pe degete, telemea cu chimen ca la Fundata, în Braşov. Iar aşa bunătăţi merg întotdeauna cu o pâine pe vatră sănătoasă făcută din cartofi şi cu maia, fără aditivi, coaptă în cuptoarele de la Rupea, din Tara Cohalmului alaturi de verdeţurile de sezon din Bucşani.

Sunt soluţii şi pentru cei care respectă cu sfinţenie Postul Paştelui: conserve de zacuscă de ciuperci, vinete, ţelină, fasole, ardei iuţi, sfeclă cu hrean, hrean cu oţet, delicioasa dulceaţă a ţăranului, din dovlecei verzi, dulceaţă de ardei iute, dulceţuri şi şerbeturi cu cele mai diverse arome, covrigi, miere sănătoasă, chiar şi zacuscă de peşte, pentru zilele cu dezlegare.

Nu sunt uitaţi nici cei care poftesc la preparatele din carne şi nu pot renunţa la ele, aşa că vor găsi la Sinaia pastramă de vită şi oaie, cremvurşti de curcan, pate de ficat, cârnaţi şi salam la topor, preparate din carne de porc şi vită afumate, băiţuite cu usturoi şi mirodenii, curcan copt sau răcituri de cocoş.

Tocmai din Italia sunt aduse delicatese delicioase: prosciuto crudo, file de anşoa, pastă de măsline, de ardei iuţi, ardei iuti umpluţi cu brânză, anghinare murată, măsline, brânză de capră maturată, salam cu trufe şi brânză.

Caşcavalurile olandeze, cu tradiţie pot fi cumpărate de cunoscători tot de la târg, începând de la cele tinere până la cele maturate, cu gust puternic sau cele cu pesto verde, nucă, arpagic şi usturoi sau cel iute cu sambal.

Nici dulciurile siciliene nu pot fi ratate de pofticioşi în  acest weekend: minicroisante, nuga cu migdale, alune şi ciocolată, bomboane cu fructe, fursecuri cu migdale, fistic şi nucă de cocos.

 

Mai multe pentru tine:
Neliniște la palat! Ce crede familia regală britanică despre apariția lui Meghan Markle la Săptămâna Modei de la Paris
De ce Eugen Cristea și Anca Pandrea simt în casă energia persoanelor moarte: „Nu oricine poate”. Și Mihai Onilă are o legătură paranormală cu fiica-înger: „O aud mental”
Cauza morții bateristului Marius Keseri de la Direcția 5. Prietenii rup tăcerea. „Boala cumplită îl schimbase, nu-l mai recunoșteai. Venea la biserică să se roage”. Ultimele fotografii
Cifrele oficiale cresc, dar veniturile resimțite nu țin pasul: „Salariul mediu nu reflectă realitatea românilor”
I-a donat propriul rinichi, dar n-a fost invitată la nunta Selenei Gomez. Cum explică donatoarea trădarea
Alimentul care nu trebuie să lipsească din farfuriile românilor. Dr. Virgiliu Stroescu îl recomandă în fiecare zi: „Ne curăță și ne vindecă tot organismul”
Oana Roman nu îl mai menajează pe Botezatu! „Se îmbracă de zici că vrea să impresioneze un extraterestru cocalar”
Angajații pot cere bani în plus pentru munca de noapte. Codul Muncii a fost modificat
Un obiect unic pe teritoriul fostei provincii romane Dacia, descoperit la Turda
Femeile care au înfruntat foamea, frica și moartea: adevărul despre cum a distrus Uniunea Sovietică Moldova anilor ’40
Eduard, un copil de 10 ani, crescut de bunici și abandonat de părinți, luptă pentru viață! A vomitat sânge și are nevoie de o operație urgentă la inimă. AJUTĂ ȘI TU!