Cum plăteşte Primăria Ploieşti facturi pentru lucrări fictive. „Sunt lucrări făcute pe hârtie care nu se regăsec în realitate“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urma acuzaţiilor făcute de primar, la DNA Ploieşti a fost înregistrată o plângere FOTO Diana Frîncu

Primarul municipiului Ploieşti, Adrian Dobre, acuză serviciile din subordinea Primăriei că nu gestionează corect banii publici, astfel că s-a ajuns în situaţia să fie achitate facturi pentru lucrări fictive care se regăsesc doar pe hârtie nu şi în teren.

Acuzaţiile au fost făcute într-un cadru oficial, în timpul dezbaterii publice pe marginea proiectului de buget al municipiului Ploieşti pe anul în curs şi au fost urmate de o plângere la DNA.

„Sunt banii care vin de la Primaria municipiului Ploieşti şi care, din păcate, şi aici este referire şi la Regia de Servicii Publice, nu sunt bine gestionaţi. Sunt lucrări făcute pe hârtie şi care nu se regăsec în realitate şi din păcate sunt confirmate de către RASP. Şi uite aşa se scurg bani din bugetul primăriei la anumite societăţi. Dacă cei care ar verifica activitatea acestor societăţi ar face-o în mod corespunzător, 12 milioane din bugetul Primăriei Ploieşti... este o sumă mult prea mare comparativ cu realitatea din teren. Cei care ştiu ar trebui să reacţioneze. Am fost perosnal pe teren împreună cu reprezentanţii acestor societăţi şi s-a văzut care e realitatea din teren. Dacă doresc sume mai mari nu este absolut nicio problemă, dar aceste sume să se regăsească în teren. Fac pariu că dacă aş putea să mă multiplic şi să fiu în stradă otova peste tot cred că la SGU (Serviciul de Gospodărire Urbană) nici jumate din factură n-ar fi achitată”, a declarat Adrian Dobre în timpul dezbaterii publice.

Edilul nu a dat un exemplu concret de lucrare neexecutată, dar plătită din bani publici.

În urma acestor afirmaţii, Marius Fenichiu, fost candidat independent la postul de primar al municipiului Ploieşti, la alegerile din 2016, a depus o sesizare la DNA Ploieşti prin care solicită verificarea acuzaţiile făcute de primarul Ploieştiului.

“Mi s-a părut normal să fac asta. Am rămas consternat când am văzut că nimeni din sală, unde se aflau şi consilieri locali, nu a reacţionat. Afirmaţiile făcute de primarul Ploieştiului nu erau unele politice, ci făcute într-un cadru în care se dezbătea bugetul, într-o şedinţă publică. Sunt fapte reale. Cel puţin aşa spunea primarul şi chiar a zis că a fost personal în teren împreună cu reprezentanţii societăţilor şi a constatat care este realitatea din teren. Eu nu l-am reclamat pe primar, ci am făcut o sesizare asupra faptelor şi am solicitat să se investigheze cele spuse de primar. Vorbim aici probabil de fals intellectual pentru că există acte oficiale în baza cărora s-a făcut plata, de uz de fal şi toate duc către abuz în serviciu. Poate fi vorba şi despre omisiunea sesizării, dacă anumite persoane din Primărie, nu neapărat primarul,  aveau cunoştinţă de anumite nereguli, dar nu au sesizat instituţiile abilitate. Plângerea am înregistrat-o la DNA Ploieşti”, a declarat Fenichiu.

Primarul Adrian Dobre nu a putut fi contactat pentru a da lămuriri cu privire la valoarea prejudiciului şi la tipul de lucrări plătite de la bugetul local, dar neefectuate.