Creşte rata de infectare la Ploieşti, dar scade în staţiunile de pe Valea Prahovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test pentru depistarea SARS-C-V-2

Rata de infectare în municipiul Ploieşti contuniă să crească şi a depăşit, începând de joi 26 noiembrie, 7 cazuri la mia de locuitori. Veşti bune vin însă din zona staţiunilor de pe Valea Prahovei, unde incidenţa la mia de locuitori este în scădere.

Conform raportului Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, Ploieştiul a ajuns la un indice de infectare de 7,18, înregistrând peste 1600 de cazuri noi în ultimele două săptămâni.

La Câmpina, cel de-al doilea municipiu al judeţului, numărul de cazuri active este în scădere, astfel că rata de infectare a ajuns la 5.70, în codiţiile în care săptămâna trecută sărise de 6 cazuri la mia de locuitori. Sunt totuşi 208 câmpineni care s-au infectat recent cu SARS-CoV-2.

Sinaia rămâne încă în scneariul roşu, cu un indice de infectare de 5.33, dar se observă o uşoară scădere faţă de ultima raportare. La fel se întâmplă şi la Buşteni, unde de la 6.39 rata de infectare a scăzut la 4.40.

Rata cea mai mare de infectare la nivel de judeţ rămâne în comuna Păuleşti, 8.45, unde au fost raportate 59 de cazuri active de COVID-19.