Două săptămâni de restricţii pentru turiştii care ajung pe Valea Prahovei. Nu pot mânca în restaurant dacă nu sunt cazaţi în hotel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un indice de infectare de peste patru cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, staţiunile de pe Valea Prahovei au intrat în scenariul roşu pentru 14 zile.

Această perioadă de două săptămâni vine cu o serie de restricţii care afectează în special domeniul HoReCa şi implicit turiştii.

În următoarele două săptămâni va fi afectat cel mai mult turismul de o zi, pentru că cei care ar fi vrut să petreacă o zi la poalele Bucegilor vor trebui fie să-şi aducă mâncare de acasă, fie să comande mâncarea de la restaurant, dar să mănânce la caserolă prin parcuri.

Astfel, până la finalul lunii, rămân deschise doar restaurantele din hoteluri unde vor putea sta la masă doar turiştii cazaţi în respectiva unitate hotelieră. Restaurantele separate de hoteluri vor funcţiona doar în regim ”to go”, adică pot vinde mâncare doar la pachet şi nu vor mai avea voie să servească turiştii la mese.

Terasele rămân deschise, doar cele care nu au acoperiş sau pereţi laterali.
Vlad Oprea, primarul din Sinaia, a precizat că staţiunea nu intră în carantină, iar accesul turiştilor este permis în continuare.

Imagine indisponibilă

”Nu intrăm în carantină. Sinaia este în contiuare deschisă turiştilor, dar, este adevărat, regulile sunt mai stricte din acest moment. Circulaţia este liberă şi a cetăţenilor şi a turiştilor. Rămân deschise toate restaurantele care sunt în interiorul hotelurilor. Evident cele care sunt separate vor fi închise. Am făcut un apel către cetăţeni şi evident şi către turişti să respecte toate regulile pe care deja toată lumea le cunoaşte pentru ca după 14 zile să revenim într-un scenariu normal, să ne reluăm viaţa pe care o aveam înainte”, a precizat Vlad Oprea. 

Anul trecut pe vremea aceasta, staţiunile montane de pe Valea Prahovei intrau deja în forfota sărbătorilor de iarnă. Anul acesta străzile sunt pustii mai ales în timpul săptămânii.

Imagine indisponibilă

În rândul hotelierilor este o confuzie generală. Nimeni nu ştie exact cum vor fi organizate petrecerile de Crăciun şi de Revelion sau dacă vor mai fi organizate. Turiştii s-au reorientat către pensiunile mici sau caută să închirieze apartamente şi case izolate pentru finalul de an.

Imagine indisponibilă

”Este clar că anul acesta sărbătorile vor fi unele atipice, nu numai la noi, nu numai în România, ci în toată lumea. Evident, oamenii au o capacitate mare de readaptare şi asta vom face şi noi, turiştii şi sinăienii. Chiar discutam zilele trecute cu hotelierii. Sunt căutate foarte mult vilele, apartamentele, case izolate, hotelurile mai mici în care oamenii vin de sărbători şi vor să stea numai acolo pentru că restaurantele din interiorul hotelurilor vor funcţiona în regim normal pentru cei care sunt cazaţi acolo”, a explicat edilul din Sinaia.

Imagine indisponibilă

Sunt totuşi veşti bune din partea Prefecturii Prahova. Incidenţa numărului de cazuri de COVID-19 este într-o uşoară scădere pe Valea Prahovei, dar încă rămâne peste 4 cazuri la mia de locuitori. Potrivit sursei citate, în Sinaia incidenţa este de 4.80 la mia de locuitori, în Buşteni, 4,92, iar în Azuga, 4,03.

Autorităţile speră ca în următoarele 14 zile, dacă măsurile impuse sunt respectate, rata de infectare să scadă sub 3 la mie.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite