Româncă sechestrată timp de cinci ani de concubin. A reuşit să scape ascunzând un bilet în pacheţelul cu mâncare al copilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea a fost bătută inclusiv de faţă cu fetiţa ei FOTO: stirileprotv.ro

O femeie din comuna argeşeană Rucăr, care susţine că a fost sechestrată şi bătută timp de cinci ani în casă de concubinul cunoscut pe internet, a fost salvată de poliţişti după ce a scris un bilet prin care cerea ajutor şi l-a pus în pacheţelul fiicei ei. Fetiţa a dat biletul educatoarei de la grădiniţă, iar poliţiştii au deschis o anchetă pentru violenţă în familie şi privare de libertate.

Andreea, o tânără de 34 de ani originară din judeţul Iaşi, a venit în Argeş în 2012, după ce l-a cunoscut pe viitorul său agresor pe internet. Femeia era căsătorită şi a venit la Rucăr cu cei doi copii, care aveau atunci 5 şi respectiv 6 ani. Ulterior, după un an, cei doi copii au fost încredinţaţi spre creştere tatălui lor.

În 2013, Andreea a născut o fetiţă şi povesteşte că partenerul de viaţă a început s-o bată la scurt timp. Femeia le-a declarat anchetatorilor că bărbatul o bătea constant şi că nu avea voie să iasă din casă decât însoţită de concubin. Tot concubinul a lăsat-o fără telefon mobil şi nu i-a permis să aibă acces la internet. Tot Andreea le-a mai declarat poliţiştilor că în casă era o cameră de supraveghere pusă de concubin şi că a fost bătută inclusiv de mama concubinului.

După cum ne-a precizat Florin Popa, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, ”sesizarea legată de cazul de la Rucăr a venit miercurea trecută, pe 3 octombrie. Sesizarea făcea referire la un caz de violenţă. Femeia respectivă a pus un bileţel în pachetul fetiţei, bileţel în care făcea referire la mai multe acte de violenţă ale concubinului asupra sa. Bileţelul a ajuns la educatoarea de la grădiniţă, iar aceasta ne-a sesizat pe noi. Ulterior, cercetările s-au extins şi pentru fapta de privarea de libertate, faptă ce se pedepseşte cu închisoare până la 7 ani. Bărbatul are 39 de ani, este cercetat în libertate. Femeia şi fetiţa ei de cinci ani au fost internate într-un centru de ocrotire a victimelor violenţei în familie”.

Surse apropiate anchetei ne-au precizat că fetiţa de cinci ani a fost martoră în mai multe rânduri la bătăile pe care concubinul i le administra mamei ei.

„Femeia se află într-un centru din cadrul DGASPC Argeş. Ea ne-a spus că la scurt timp după ce a început relaţia cu acel bărbat au început actele de violenţă asupra ei, aceasta însemnând abuz emoţional şi psihologic, precum şi agresiune fizică”, spune Iuliana Matei, directorul adjunct al DGASPC Argeş.