Pistolarul din noaptea de Anul Nou este un fost medic în vârstă de 82 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia l-a identificat pe piteşteanul care s-a gândit să înlocuiască,  în noaptea de Revelion, focurile de artificii cu cele de armă. Este vorba Dumitru Badea,  un pensionarîn vârstă de 82 de ani, ofiţer în rezervă si fost chirurg la Spitalul Judetean din Piteşti, care a marcat într-un mod inedit şi foarte periculos trecerea în noul an.

În noaptea de Revelion, fostul medic a scos pistolul din casă şi a început să-l descarce în aer, pentru a  marca trecerea în 2015, spre disperarea vecinilor. S-au auzit nu mai puţin de patru focuri de armă. Tot la miezul nopţii, un glonţ a străpuns geamul unui apartament, într-un bloc aflat în apropiere de locul isprăvii bărbatului. 
 

Trezit în prima zi din an cu oamenii legii la uşă, fostul chirurg a explicat că  n-a vrut decât să ""împuşte vechiul an" şi că deţine legal arma de autoapărare, de calibrul 9 milimetri. Deocamdată se fac cercetări pentru a se stabili dacă gloanţele trase de bărbat sunt cele care  au spart geamul vecinilor, în noaptea de Revelion.

    

 Deocamdată, politiştii i-au suspendat lui Dumitru Badea permisul de arma si i-au interzis ca timp de doi ani de zile să mai detină arme de foc.