OMV Petrom demolează Rafinăria de la Piteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul comunei Bradu susţine că OMV Petrom a făcut solicitare pentru o autorizaţie de demolare a Rafinăriei, iar autorităţile locale au la dispoziţie o lună de zile să formuleze un răspuns.

Primarul comunei Bradu, teritoriu pe care se află platformă petrochimică Arpechim, susţine că a primit o cerere de autorizaţie din partea OMV Petrom, pentru a fi demolată Rafinăria.

Citiţi şi: Oamenii care au trăit istoria Arpechim

“Avem la dispoziţie o lună să dăm un răspuns. O să supun comisiei de buget-finanţe, să vedem ce se va decide. Nu avem cum să tergiversăm, este dreptul acestei societăţi cu capital majoritar privat să ia această decizie. Noi multe pârghii nu avem”, a spus Florin Frătică, primar Bradu. Decizia de desfiinţare vine la mai bine de un an după ce Petrom a scos rafinăria la vânzare, dar niciun cumpărător nu s-a arătat interesat de ea.

“Ei au în plan demult s-o demoleze, iar acum nu fac altceva decât să strângă autorizaţii, de mediu, de la primărie, şi tot ce mai e nevoie. Nu mai e nicio şansă pentru Rafinărie”, spune Ionel Popescu, liderul sindicatului “Rafinorul”, din cadrul Arpechim.


Mai multe pentru tine:
Cum își asigura un tânăr din Olt banii de păcănele. Polițiștii i-au găsit acasă zeci de bancnote de 200 și 500 euro
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peștera mortală. O cavernă din Kenya, despre care se crede că este sursa Ebola, ar putea provoca următoarea pandemie
Cele mai bune locuri de grătar pentru sărbătoarea de 1 Mai
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Crenvurștii, mai nocivi decât legumele sau fructele cu pesticide. Ce spun specialiștii
Ucrainenii au atacat cu drone două rafinării de petrol și un aerodrom militar din regiunea Krasnodar VIDEO
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Un om de știință a elucidat misterul „blestemului faraonului”. Ce i-a ucis pe cei care au deschis mormântul lui Tutankhamon
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”