Leonard şi Emilian Dobrinescu, patronii unuia dintre cele mai mari restaurante din Argeş, trimişi în arest pentru evaziune fiscală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fraţii Leonard şi Emilian Dobrinescu, proprietarii restaurantului ,,La Cetate” din Ştefăneşti, Argeş, vor petrece sărbătorile după gratii. Cei doi au fost reţinuţi încă de marţi, iniţial, pentru 24 de ore (împreună cu  un colaborator, Alin Iacob, din Ştefăneşti), însă au primit, apoi, mandate de arestare pentru 30 de zile.


 Cei doi oameni de afaceri sunt acuzaţi de evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007 – 2010, fraţii Emilian şi Leonard Dobrinescu, administratorii localului, ar fi evidenţiat în actele contabile cheltuieli fictive reprezentând prestări de servicii şi achiziţii de materiale de construcţii în valoare de 2.000.000 lei, cu ocazia construirii  restaurantului şi a altor imobile.
Prejudiciul creat prin săvârşirea infracţiunii a fost estimat de anchetatori la 800.000 lei, reprezentând impozit pe profit şi TVA. Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au ridicat de la cei doi,  în urma percheziţiilor efectuate în data de 19 decembrie, aproape 167.000 de lei şi 27.000 de euro.

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”