FOTO Reţeta Magiunului de prune Topoloveni a împlinit 100 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oaspeţii prezenţi astăzi la aniversarea  celor 100 de ani ai reţetei Magiunului de prune Topoloveni  au putut intra în fabrică pentru a urmări lanţul de producţie şi pentru a se convinge că, desi produsul este fabricat după o reţetă din 1914, procesul este unul modern, iar ingredientele sunt doar prune proaspete româneşti.


  Aniversarea a fost marcată chiar la  fabrica de magiun Sonimpex Topoloveni.

Curioşii au putut vedea că toate cazanele în care fierbe magiunul sunt reci pe dinafară şi pot fi atinse, deoarece produsul se fierbe fără foc direct, la temperatură menajantă.

“Multumim tuturor celor care au fost alături de noi şi celor care ne-au transmis felicitari. Mesajele dvs. ne încurajează să continuăm să lucrăm româneşte, pentru români, să promovăm tradiţia şi gastronomia românescă prin singurul produs românesc recunoscut la nivelul UE. Angajamentul nostru este acela că vom continua să oferim numai produse de calitate, fără zahăr adăugat, fără E-uri, fără  conservanţi, fără gluten!”, a declarat Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei, care a primit, cu acest prilej, diplome de excelenţă oferite de Consiliul Judeţean Argeş, Prefectura Argeş şi  Primăria si Consiliul Local al oraşului Topoloveni. 

Recunoaştere internaţională

Sonimpex Topoloveni este singurul producător român care a fost premiat cinci ani consecutiv cu stele Michelin, pentru produsele sale, de către International Taste and Quality Institute din Bruxelles. ”ITQI este o recunoaştere internaţională a calitaţilor senzoriale şi nutriţionale ale unui produs. Noi participăm din anul 2010 şi la fiecare participare am fost premiaţi cu una sau două Stele Michelin din maximum trei. Pentru noi a fost o surpriză absolută, deoarece magiunul pe care îl producem are o reţetă de 100 ani şi este specific tradiţiei culinare româneşti. Recognoscibilitatea este aproape imposibilă, deoarece din juriu fac parte, în fiecare an, alţi specialişti, de la Chefi Michelin la instituţii internaţionale prestigioase de gastronomie. Pâna în acest an, am fost singurii producători români cu capital 100% românesc premiaţi. În ultimii doi ani, am primit câte două Stele Michelin cu magiunul din prune Topoloveni. Pe lânga magiun , am fost premiaţi şi pentru cu dulceţuri “ spune Bibiana Stanciulov.

D e amintit că, din  2008,  magiunul de prune Topoloveni a fost testat în laboratoarele Ministerului Apărarii Naţionale, care a confirmat că produsul  corespunde exigenţelor solicitate de forţele NATO. 

Mai multe pentru tine:
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Circ total la Bruxelles. Ghiță ciobanul a ajuns în Parlamentul European și protestează împotriva Ursulei: „I-am adus slană” VIDEO
De câți bani ai nevoie ca să trăiești decent în Spania. O româncă a spus cât a cheltuit în noiembrie: „O viață fără lipsuri”
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Cele trei zodii care trag lozul câștigător începând cu 15 decembrie. Vor triumfa pe toate planurile, niciodată nu au avut așa noroc