Dosar penal pentru înșelăciune deschis după avalanșa de la Cabana Capra. Încă mai sunt mașini sub zăpadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polițiștii argeşeni au deschis un dosar penal pentru înșelăciune, după ce zeci de persoane care au ajuns la Cabana Capra pe un drum închis circulației au rămas blocate acolo în weekend, în urma unei avalanşe.

Mai multe mașini au fost acoperite de zăpada adusă de avalanșă. FOTO IPJ Argeș

Deși drumul spre Cabana Capra era închis circulației din data de 17 noiembrie, în momentul avalanșei de sâmbătă seara aici se aflau 72 de persoane, dintre care 57 de turiști și 15 angajați ai complexului.

În continuarea verificărilor privind evenimentul care a avut loc în noaptea de 4 spre 5 februarie, pe DN 7C, în zona unei unități de cazare turistică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Albeștii de Argeș desfășoară cercetări într-un dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, conform art. 244 din Codul Penal!”, precizează, într-un comunicat transmis luni, IPJ Argeș.

De asemenea, polițiștii desfășoară cercetări în vederea identificării conducătorilor autovehiculelor care au fost avariate ca urmare a producerii avalanșei, pentru eliberarea autorizațiilor de reparație auto și luarea măsurilor legale care se impun.

Până în prezent, a fost stabilită identitatea persoanelor care s-au aflat la unitatea de cazare turistică, și au fost identificate 14 autovehicule, însă până la emiterea prezentei comunicări nu a fost posibilă extragerea acestora, pentru constatarea avariilor și întocmirea documentelor legale”, mai arată IPJ Argeș.

Amintim că mai mulți turiști din judeţele Argeş, Timiş şi din Bucureşti au fost surprinși sâmbătă de o avalanșă  de mari dimensiuni, în timp ce erau cazați la Cabana Capra. 

Avalanșa a produs pagube şi a acoperit cu zăpadă maşini aflate în parcarea cabanei din apropierea Transfăgărăşanului, situată la aproape 1600 de metri altitudine.

Nimeni nu a fost rănit. Turiștii au fost preluaţi de un autocar.

Șoferii care au încălcat interdicţia de a circula pe Transfăgărăşan iarna sunt pasibili de amenzi cuprinse între 870 şi 1160 de lei, respectiv 6-8 puncte de penalizare.