Cum se prepară sufleul cu broccoli, o reţetă simplă, delicioasă şi sănătoasă
0O legumă cu foarte multe beneficii pentru sănătate, broccoli poate fi preparată şi sub formă de sufleu, o reţetă uşor de făcut şi delicioasă. Cum se prepară sufleul de broccoli aflaţi din materialul de mai jos.
Înainte de a prezenta ingredientele sufleului şi modul de preparare, trebuie să ştii că broccoli este o sursă bogată de vitaminele B6, C şi K, potasiu, mangan, fosfor, folaţi, calciu şi seleniu. Conţine, de asemenea, glucozinolaţi, fitonutrienţi, flavonoide şi diferiţi compuşi antioxidanţi. Datorită tuturor substanţelor nutritive pe care le conţine, broccoli are capacitatea de a preveni diferite tipuri de cancer, reduce colesterolul, îmbunătăţeşte sistemul digestiv, detoxifică organismul, întăreşte sistemul imunitar, protejează pielea.
Iată şi ingredientele de care aveţi nevoie pentru a prepara sufleul de broccoli: 500-600 grame broccoli, 150 grame caşcaval, 150 grame somon afumat, 300 ml smântână cu grăsime 12%, 30 grame pesmet, sare, piper, unt şi trei ouă.
Honoria Diaconescu, o gospodină pasionată de reţetele pe bază de broccoli, ne explică şi cum se prepară sufleul de broccoli. „Mai întâi trebuie să puneţi la fiert un litru de apă cu sare. Când aceasta dă în clocot, desfaceţi bucheţelele de broccoli şi le puneţi la fiert aproximativ cinci minute. Scoateţi apoi bucheţelele pe o strecurătoare. După ce acestea s-au răcit, pe puneţi într-un bol mare. Adăugaţi apoi somonul tăiat fâşii, smântâna amestecată cu gălbenuşurile de la cele trei ouă. Compoziţia rezultată se amestecă împreună cu albuşurile bătute spumă tare. Se pun apoi câte un vârf de cuţit de sare şi piper şi se amestecă”.
Compoziţia rezultată se toarnă pe o tavă întinsă şi unsă cu unt. Pe deasupra se presară caşcavalul ras şi se introduce în cuptorul bine încins în prealabil. Timpul de coacere este de o jumătate de oră la foc moderat.