Angajaţii unei primării i-au trimis SMS-uri de zeci de mii de euro lui Măruţă. Primarul: „Ne-am euforizat puţin. E o greşeală pe care o regret toată viaţa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajaţii Primăriei comunei argeşene Bascov trebuie să achite facturi telefonice de peste 65.000 de lei (aproximativ 14.000 de euro), după ce au trimis SMS-uri de pe telefoanele de serviciu pentru a susţine un ansamblu folcloric la competiţia „Duelul Ansamblurilor“, organizată în emisiunea „La Măruţă“ de la Pro TV. Totul s-ar fi întâmplat la îndemnul primarului Gheorghe Stancu (PSD).

Peste 65.000 de lei trebuie să achite angajaţii Primăriei Bascov unui furnizor de telefonie mobilă după ce au trimis SMS-uri de pe telefoanele de serviciu, la îndemnul primarului Gheorghe Stancu, pentru a susţine ansamblul folcloric Doina Bascovului al Casei de Cultură din localitate la un concurs organizat de Pro TV.

A fost vorba despre un concurs intitulat "Duelul Ansamblurilor", care s-a desfăşurat în perioada 15 ianuarie - 26 februarie, zi în care a fost programată finala. Mesajele au fost trimise pe tot parcursul concursului.

Câştigătorul a fost desemnat după numărul de sms-uri pe care l-a primit de la telespectatori, iar ansamblul folcloric din Bascov a reuşit să strângă 60.000 de voturi şi implicit tot atâtea SMS-uri primite în finală. Un SMS a costat 24 de cenţi. Marele Premiu a fost de 3.191 euro brut.

Într-o şedinţa a Consiliului Local Bascov din data de 28 februarie, aleşii locali au dezbătut un proiect de hotărâre iniţiat de primar care a prevăzut plata facturilor telefonice din bugetul local.

Consilierii locali PNL dar şi o parte din cei ai PSD, partid din care provine şi primarul Gheorghe Stancu, s-au opus ca facturile să fie plătite din bugetul local. Ca urmare, proiectul iniţiat de primar pentru plata SMS-urilor a picat.

Reacţia primarului: "Eu le-am sugerat angajaţilor să dea mesaje”

„Ansamblul care a câştigat concursul este un brand. A susţinut inclusiv concerte la Expoziţia Mondială de la Milano din iunie 2015. Ei sunt buni. Eu le-am sugerat angajaţilor să dea mesaje ca să susţină ansamblul, mai mult în semifinale şi finală. N-am obligat pe nimeni. Plătim diferenţa noi, ne-o însuşim. Este o greşeală, vom plăti cu toţii. Prima factură, ce a venit deja, este de 22.000 lei. Factura următoare va fi undeva de aproximativ 40.000 lei. Fiecare angajat din Primărie va plăti partea lui, practic pentru mesajele pe care le-a dat de pe telefoanele de serviciu. Ne-am euforizat puţin, ce să spun? E o greşeală pe care o regret toată viaţa. Bugetul local nu va fi afectat cu niciun leu”, a declarat pentru Adevărul Gheorghe Stancu (foto), primarul comunei Bascov.

Consilierul local Dorin Vlăsceanu a participat la şedinţa de Consiliu Local în care primarul a cerut ca facturile să fie plătite din bugetul local. „Problema e delicată. În şedinţa de Consiliu Local, prima care s-a opus proiectului de hotărâre a fost consiliera juridică a primăriei, care a spus că aşa ceva este ilegal. Consilierii locali s-au împotrivit. Consiliul Local are 17 consilieri, dintre care 11 sunt de la PSD. Iar 10 dintre consilierii PSD au votat împotriva proiectului de hotărâre. Nu avem nimic împotriva culturii, acest ansamblu aduce prestigiu comunei. Dar totul trebuie să fie legal. Şi eu, şi colegii mei din Consiliul Local, am dat sute de SMS-uri, dar de pe telefoanele personale. Eu personal am dat 55 de SMS-uri, am zis că dau pentru comuna unde am crescut, dar plătesc eu personal. Un consilier local de la PMP a dat 400 de mesaje de pe telefonul său, nu de pe telefonul de lucru“, spune consilierul local Dorin Vlăsceanu.