Test de cultură generală: cine semnează cele mai cunoscute imnuri ale statelor europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Marseieza“ Franţei, „Marşul Regal“ al Spaniei sau „Fratelli d'Italia“ sunt între cele mai uşor de recunoscut imnuri naţionale, mai ales printre europeni. Mai puţin cunoscuţi sunt însă compozitorii care au creat muzica devenită peste ani simbol naţional.

Vă propunem un chestionar de cultură generală în care testăm cunoştinţele despre compozitorii care au creat muzica devenită celebră în zece dintre ţările Uniunii Europene. Vă puteţi testa nivelul cunoştinţelor în acest domeniu parcurgând chestionarul alăturat.

Ne puteţi scrie la câte întrebări aţi ştiut răspunsul la secţiunea comentarii.

1. Cine a compus muzica pentru „La Marseillaise“, imnul naţional al Franţei? 

a. Maurice Ravel

b. Rouget de Lisle

c. Georges Bizet

2. Cine a compus muzica pentru „Mazurek Dąbrowskiego“ („Mazurca lui Dabrowski“), imnul naţional al Poloniei?

a. Jan Henryk Dąbrowski

b. Frédéric Chopin

c. autor necunoscut

3. Cine a compus muzica pentru „Deşteaptă-te române!“, imnul naţional al României?

a. George Enescu

b. Dinu Lipatti

c. Anton Pann

4. Cine a compus muzica pentru „La Brabançonne“, imnul naţional al Belgiei?

a. Henri Vieuxtemps

b. François Van Campenhout

c. Stromae

5. Cine a compus muzica pentru „Das Lied der Deutschen“ („Cântecul germanilor“), imnul Germaniei?

a. Joseph Haydn

b. Ludwig Van Beethoven

c. Georg Friedrich Handel

6. Cine a compus muzica pentru „Imnos pros tin Eleftherian“, imnul naţional al Greciei? 

a. Nikolaos Mantzaros

b. Mikis Theodorakis

c. Costas Cotsiolis

7. Cine a compus muzica pentru „La Marcha Real“ („Marşul regal“), imnul naţional al Spaniei? 

a. Enrique Granados

b. Isaac Albéniz

c. Manuel de Espinosa de los Monteros 

8. Cine a compus muzica pentru „Land der Berge, Land am Strome“, imnul naţional al Austriei?

a. W.A. Mozart & Johann Holzer

b. Franz Schubert

c. Johann Strauss (fiul)

9. Cine a compus muzica pentru „Himnusz“, imnul naţional al Ungariei?

a. Franz Liszt

b. Ferenc Erkel

c. Tiberiu Olah

10. Cine a compus muzica pentru „Fratelli d'Italia“/„Il Canto degli Italiani“, imnul naţional al Italiei?

a. Goffredo Mameli

b. Giuseppe Verdi

c. Giacomo Puccini

Răspunsuri corecte: 1 - b,  2 - c , 3 - c , 4 - b , 5 - a , 6 - a , 7 - c , 8 - a , 9 - b , 10  - a 

Mai multe pentru tine:
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online
Cele mai bune cântare de bucătărie 2026 pe eMAG: Gadgetul care transformă rețetele, porțiile, proporțiile și sănătatea – ingrediente fără secrete
Sfatul Reginei Elisabeta pentru Kate Middleton înainte de a se căsători cu Prințul William, cel care a devenit soțul ei „încăpățânat”
Alina Pușcău și Jeffrey Epstein. Câți bani i-a trimis miliardarul pedofil mamei celebrului model
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Desertul favorit al Elenei Ceaușescu. Folosea o rețetă secretă de fiecare dată: „Mi-a arătat de la A până la Z”
Tragedia ascunsă de la Castelul Corvinilor. Mesajul sfâșietor lăsat în piatră pe limbă de moarte. Blestem sau legendă?
Top 7 aparate de vidat 2026 pe eMAG: Eroul invizibil din bucătărie care te ajută să păstrezi alimente proaspete săptămâni întregi și să nu-ți golești bugetul
Cum să faci vafe, înghețată, ciocolată și alte mini-prăjituri ca un maestru cofetar în 2026: cele mai bune aparate pentru desert rapid și delicios!
Cine este și cu ce se ocupă Alina, văduva lui Gabriel Cotabiță. Cum a început povestea de iubire cu artistul: „După concert, i-am dat un mesaj pe Facebook”
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare