O femeie din Bihor, atenţionată de poliţişti să-şi pună masca, i-a înjurat şi a fugit. Ce a urmat VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Chiar şi încătuşată, femeia s-a zbătut, refuzând să meargă la sediul Poliţiei. foto: captura

O femeie din Bihor, atenţionată de poliţişti să-şi pună corect masca, i-a înjurat, iar când i s-a cerut să se legitimeze a luat-o la fugă, poliţiştii fiind obligaţi să o urmărească şi, în final, să o încătuşeze ca să o ducă la sediu.

Incidentul s-a produs, joi după-amiaza, în Oradea.  Femeia traversa strada pe trecerea de pietoni în faţa unei maşini de Poliţie. Unul dintre agenţi a atenţionat-o să-şi pună corect masca pe faţă, moment în care aceasta a început să-i înjure. 

Ca atare, poliţistul a oprit maşina şi a coborât, cerându-i să se legitimeze, însă în loc de asta, femeia a luat-o la fugă, fiind în final prinsă şi încătuşată, de faţă cu trecătorii. 

O orădeancă a filmat cu telefonul întreaga scenă, în care se aude cum şi femeia încătuşată, şi oamenii, comentează negativ la adresa poliţiştilor şi a măsurii luate. 

"Ce se întâmplă în ţara asta", spune în înregistrare femeia, în continuare recalcitrantă, în timp ce martora care a filmat incidentul îi ceartă pe poliţişti: 

"Şi ce dacă n-are mască, domn'le? Ruşine, ruşine Poliţiei Române! Asta'i România lui Iohannis!", strigă femeia. 

Unul dintre poliţişti se opreşte lângă maşină, împreună cu femeia încătuşată şi o întreabă de faţă cu toată lumea motivul pentru care nu s-a legitimat, moment în care discuţiile se reaprind iar martora care filmează intervine din nou. "Dar de ce să se legitimeze, domnule, pentru că n-are mască?", filmarea fiind întreruptă. 

Interpelată pe marginea incidentului, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa, a declarat că poliţiştii au acţionat corect. 

"Patrula formată din doi poliţişti de la Biroul de Ordine Publică diu cadrul Poliţiei Municipiului Oradea, au observat o persoană de sex feminin care nu purta corespunzător masca de protecţie. Ei au trecut la legitimarea persoanei respective, aducându-i la cunoştinţă faptul că purtarea necorepunzatoare a măştii de protecţie reprezintă contravenţie. În acel moment, persoana în cauză a devenit agresivă verbal. La solicitarea poliţiştilor de a se legitima, femeia a refuzat să se legitimeze, iar când poliţiştii i-au spus că refuzul de a se legitima reprezintă contravenţie, a luat-o la fugă", a explicat Fărcuţa.

Comportamentul femeii, spune tot ea, li s-a părut suspect poliţiştilor, care "au suspectat că ar exista un alt motiv ascuns pentru care femeia a avut această reacţie, motiv pentru care au urmărit-o, au imobilizat-o, şi pentru că a continuat să fie agresivă fizic, verbal şi recalcitrantă, au încătuşat-o. 

"Aceasta a fost condusă la sediul Poliţiei municipiului Oradea, unde a fost identificată ca fiind o femeie de 32 de ani, din Oradea. Faţă de aceasta a fost luată măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor Legii nr.61/1991, cu amendă în valoare de 250 de lei, pentru injurii şi conform prevederilor Legii nr.55/2020, cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru portul necorespunzător al măştii de protecţie", a mai spus comisarul şef Alina Fărcuţa. 

VIDEO

Vă recomandăm şi: 

Preoţii nu mai au obligaţia purtării măştii. Ce alte reguli au stabilit Patriarhia şi Guvernul pentru slujbele de Sărbători

Sute de persoane, prinse de poliţişti pe stradă fără mască