FOTO VIDEO Se fac ultimele retuşuri la tronsonul Biharia-Borş al Autostrăzii Transilvania. Când va fi predat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 5,35 kilometri ai Autostrăzii Transilvania de la graniţa cu Ungaria, între localităţile Biharia şi Borş din judeţul Bihor, vor fi predaţi săptămâna viitoare de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România.

Anunţul a fost făcut de Asociaţia Pro Infrastructura pe pagina sa de Facebook, unde au fost postate fotografii dar şi o filmare aeriană a şoselei.

„Avansul fizic a ajuns la 99%” din volumul total al lucrărilor, iar constructorul execută ultimele retuşuri la nodul rutier Biharia, la spaţiile de servicii, punctul de sprijin şi unele şanţuri şi taluzuri”, se precizează în înformare. 

GALERIE FOTO

Potrivit comunicatului, şi constructorii din Ungaria sunt într-un stadiu similar pe tronsonul M4 Borş-Berettyóújfalu (conexiune cu M35 spre Debrecen), însă va fi dată în circulaţie abia în luna august, timp necesar pentru soluţionarea problemelor administrative legate de trecerea frontierei.

Construirea celor 5,35 km de autostradă între Biharia şi Borş a costat 134,22 milioane lei (fără TVA), lucrările fiind executate de o asociere de firme formată din Trameco S.A - Vahostav SK a.s. - Drumuri Bihor S.A - Drum Asfalt S.R.L - East Water Drillings S.R.L.

Pe sectorul următor, Biharia-Chiribiş (28,5 km), acelaşi antreprenor general (contractat recent) face expertiza lucrărilor făcute de Bechtel acum 15 ani. "Sperăm să fie gata proiectul tehnic şi să se emită autorizaţia de construire până la finalul anului, astfel încât în primăvara lui 2021 să vedem constructorul în forţă în teren", se arată în comunicatul Asociaţiei. 

Pe lotul Chiribiş - Suplacu de Barcău - cei 26,3 de km de autostradă realizaţi de Bechtel în proporţie de aproximativ 50% încă din 2012 - se aşteaptă lansarea unei noi licitaţii după ce în ianuarie 2020 a avut loc a treia reziliere din ultimii 8 ani. 

Citiţi şi: 

VIDEO Explicaţiile CNAIR pentru alunecarea de teren de pe A10: se va face o expertiză tehnică şi se va da o soluţie

Ministrul Transporturilor se aşteaptă ca anul acesta să fie daţi în folosinţă 80 de kilometri de autostradă