Cel mai gustos papricaş de porc, cu prune uscate şi garnitură de orez. Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preparatele din Ardeal sunt printre cele mai apreciate şi cele mai gustoase. Mâncarea tradiţională ardelenească este una delicioasă, şi asta pentru că, aşa cum spun specialiştii, nu constă în uscături, ci în zămuri şi tocăniţe.

Alături de chef Mihai Cristian, vă propunem o reţetă delicoasă, care se prepară destul de repede şi de uşor, fiind de sezon. Este vorba despre papricaş cu prune uscate şi garnitură de orez.

“Sună puţin neobişnuit denumirea, nu? Şi eu am zis la fel. O nebunie de mâncare cu specific ardelenesc. Am învăţat reţeta de la o doamnă din Bihor în urma unei filmări cu temă culinară. În pauză, vorbeam de «Popricaş», deci aşa se pronunţă. Mi-a spus toată povestea paprikas-ului cu prune. În primul rând prunele sunt bune pentru inimă, pentru oase, pentru memorie şi au multe alte benificii pentru sănătate urmate de gustul dulceag cu o tentă uşor acrişoare”, ne-a spus chef Mihai Cristian.

Ingrediente:

  • 500 g – carne de porc (orice parte a porcului, nu are importanţă. Puneţi exact ce vă place)
  • 300 g – prune uscate
  • 2 buc – ceapă
  • 3-4 linguri – ulei de floarea soarelui
  • ½ cană – vin alb sec
  • 1 linguriţă – boia dulce
  • 2 linguri – pastă de roşii (acest ingredient nu este obligatoriu)
  • 2 buc. – morcov
  • sare şi piper proasăt măcinat

Cum se prepară:

Se taie carnea cubuleţe mari sau mici, cum vreţi, se căleşte într-o cratiţă cu uleiul de floarea soarelui care a fost încins în prealabil, când se albeşte carnea şi s-a evaporat în mare parte lichidul lăsat, se adaugă ceapa tăiată mărunt, morcovul tăiat bastonaşe, cubuleţe, romburi. Se călesc aproximativ 4-5 minute şi restul ingredientelor după care se adaugă boiaua dulce, se căleşte câteva secunde, se adaugă şi pasta de roşii şi se stinge cu vin. Se scot sâmburii din prune şi se adaugă în cratiţă. Se adaugă apă cât să treacă cam 2-3 degete de ingrediente şi se lasă să fiarbă la foc mic amestecând din când în când. Se adaugă sfintele ingrediente: sare şi piper.

Acest preparat se poate asocia şi cu găluşte din făină.

Va mai recomandam:

Cum să faci ciocolată de casă delicioasă: Reţeta secretă dezvăluită de chef Mihai Cristian

Ce este smoothie, băutura miraculoasă care „ucide“ mahmureala instantaneu. Cinci reţete de cocktail-uri răcoritoare
 

Mai multe pentru tine:
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
A plecat din Kenya în căutarea unui trai mai bun în România, însă salariul l-a dezamăgit. Iată în ce țară vrea acum să se mute acum
Ce nu știai despre Raluca Moroșanu, judecătoarea care a înfruntat-o pe șefa Curții de Apel București, Liana Nicoleta Arsenie
Cel mai emoționant moment din semifinalele Vocea României 2025. Tânăra care i-a făcut să plângă pe Horia Brenciu și Theo Rose: „Ești un test pentru noi”
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat