Vezi cum sărbătoreau ieşenii 1 Mai muncitoresc acum 30 de ani (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„1 Mai, zi a solidarităţii internaţionale a celor ce muncesc“.  „Clasa muncitoare, clasă conducătoare a societăţii noastre, forţă hotărâtoare a dezvoltării contemporane“. Acestea sunt doar câteva dintre titlurile din publicaţia „Scânteia tineretului“ din perioada de dinainte de Revoluţie.

Imagini de la ultimul 1 Mai al cuplului Nicolae şi Elena Ceauşescu (FOTO)

1 Mai 1986 in imagini

1 Mai 1983 in imagini

„Între noţiunile fundamentale ale materialismului dialectic şi istoric, cea de clasă muncitoare ocupă un loc prioritar, socialismul ştiinţific descoperind misiunea istorică a proletariatului de a înlătura orânduirea bazată pe exploatare, de a cuceri puterea politică, singura cale în măsură să asigure făurirea unei civilizaţii de tip nou, întemeiată pe valorile durabile ale dreptăţii, egalităţii, libertăţii“, este un fragment din mesajul transmis ieşenilor de către „conducătorul iubit“ Nicolae Ceauşescu la ultima Zi a Muncii pe care a sărbătorit-o, în anul 1989.

În ciuda greutăţilor, şi atunci tinerii petreceau 1 Mai la mare.

„Scânteia Tineretului“ prezintă şi cum sărbătoreau Ziua Muncii „popoarele prietene“.

Aplauzele celor care au ascultat cuvântările de 1 Mai sunt atent consemnate în articole.

Veşti bune: într-o Românie preponderent urbană, peste 80% dintre cetăţeni locuiesc în case noi.

Vizitele de lucru ale tovarăşului.

Manifestătile de 1 Mai au fost dintotdeaune maiestuoase, mii de oameni repetând zile în şir mişcările şi coordonarea.

Nicolae Ceauşescu, întâmpinat cu flori de pionieri.

De 1 Mai toată lumea putea circula cu maşina, indiferent dacă aceasta avea număr de înmatriculare „cu soţ“ sau „fără soţ“.

Petrecerile se terminau cu un grătar şi atunci.

După 1 Mai era sărbătorită Ziua Tineretului.

Mai multe pentru tine:
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Orașul unde au fost descoperite peste 80 de specii de păsări. Multe sunt răpitoare și au cuiburile în fisurile blocurilor
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Laurențiu Reghecampf, probleme fără sfârșit. E urmărit penal pentru violențe în familie
Gripa aviară la vaci se răspândește rapid în Statele Unite ale Americii. Care este pericolul pentru Europa