Sfecla roşie, alimentul minune pentru cei care iubesc mişcarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sfecla roşie duce la creşterea rezistenţei şi a performanţei fizice

Sfecla roşie şi sucul din această legumă sunt foarte bogate în nitrat şi sunt de un real ajutor în creşterea performanţei sportive. Nutriţioniştii recomandă introducerea sfeclei roşii în meniul de zi cu zi dacă se doreşte îmbunătăţirea rezistenţei.

Specialiştii spun că sfecla roşie, prin conţinutul său bogat de nitrat, ajută la îmbunătăţirea funcţiei cardiovasculare, a circulaţiei sanguine şi creşte cantitatea de oxigen care ajunge la muşchi, ducând la mărirea forţei musculare. ‘’Prin consumul de sfeclă roşie se duce la creşterea forţei musculare şi a duratei de timp în care muşchii pot depune efort. Un studiu publicat în Jurnalul Academiei de Nutriţie şi Dietetică a arătat că adăugarea în alimentaţie a sfeclei preparate termic poate îmbunătăţi performanţa la alergare. După ce au consumat 200 de grame de sfeclă roşie, sportivii au putut alerga cu aproximativ 3% mai rapid. Într-un alt studiu, sucul de sfeclă consumat de ciclişti i-a ajutat să parcurgă o distanţă cu 16% mai mare’’, spune nutriţionistul Adina Rusu. 

Iar beneficiile nu sunt evidente doar în cazul sportivilor, subliniază specialiştii în alimentaţie. Mai mult, sfecla stimulează procesele de detoxifiere a organismului, având un rol esenţial în a scădea inflamaţia. 

‘’Compuşii antiinflamatori din sfelcă, betalainele, sunt studiate pentru beneficiile pe care le pot aduce în cazul afecţiunilor inimii şi a managementului hipertensiunii arteriale. Nu trebuie să confundaţi nitraţii care apar în mod natural în plante cu nitraţii de sodiu, aditivi utilizaţi în sosuri şi în semipreparatele din carne’’, încheie nutriţionistul Adina Rusu. 

Vă mai recomandăm:

Cât te costă să slăbeşti. Ce spun nutriţioniştii despre cheltuielile pe care le implică scăderea în greutate