Zilieri angajaţi ilegal, prinşi de ITM lucrând la autostrada Deva – Orăştie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Controalele ITM Hunedoar au avut loc pe şantierul autostrăzii. D.G

Două societăţi care desfăşurau lucrări la autostradă, în zona Simeria Veche – Orăştie, au fost amendate de inspectorii de muncă pentru folosirea ilegală a forţei de muncă.

Firmele sancţionate cu amenzi de cel puţin 10.000 de lei sunt din Constanţa şi Dâmboviţa. În cazul uneia dintre societăţile verificate, angajaţii ITM Hunedoara au descoperit că a angajat ilegal zilieri care lucrau la taluzul autostrăzii.


„La punctul de lucru din zona Simeria – Orăştie au fost descoperite 19 persoane care lucrau la taluzul autostrăzii, dintre care 17 erau trecute într-un Registru de zilieri, dar zilierii nu se pot folosi decât pentru munci de curăţenie şi nu pentru munci de pe şantier. Având în vedere că societatea a mai fost controlată şi în anul 2012 când a fost descoperită cu alte şapte persoane „la negru” pentru care s-a depus la acea dată un alt denunţ, administratorului i s-a făcut o nouă plângere penală”, a precizat Sorin Istrate, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara.