Mammon, adolescentul care şi-a ucis iubita de 15 ani în numele Diavolului, ar putea scăpa de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian Hoară (21 de ani), supranumit Mammon pentru fascinaţia sa pentru satanism, a fost trimis în închisoare în urmă cu cinci ani şi jumătate pentru uciderea unei adolescente de 15 ani, însă acum este la un pas de eliberare. Tânărul condamnat pentru omor ar putea  beneficia de prevederile legate de privind aplicarea legii penale favorabile.

Lucian Hoară a petrecut cinci ani şi jumătate în închisoare, din cei nouă ani la care a fost condamnat pentru omor. În zilele următoare, el ar putea fi eliberat. Sâmbătă, 1 februarie, în ziua în care vor intra în vigoare noile coduri penal şi de procedură penală, tânărul va fi înfăţişat instanţei Tribunalului Hunedoara

Magistraţii vor soluţiona sesizarea depusă de comisia care l-a evaluat pe Lucian Hoară în penitenciar, pentru a stabili dacă se încadrează prevederile ordonanţelor 836 şi 116 din 2013, privind aplicarea legii penale mai favorabile.

"S-a constatat că în aproximativ 150 de cazuri se impune sesizarea instanţelor de judecată, pentru ca acestea să se pronunţe asupra eventualei încetări a executării pedepsei la data intrării în vigoare a Noului Cod penal sau în imediata apropiere a acestei date. Cele mai multe dintre cazuri suntreprezentate de fapte săvârşite în timpul minorităţii, fie de condamnări aflate în ultima perioadă de executare", informa recent Ministerul Justiţiei. Printre aceste „cazuri” se numără şi Lucian Hoară. A comis crima la vârsta de 16 ani, şi a ispăşit mai bine de jumătate din pedeapsa pentru omor. În urmă cu un an a solicitat eliberarea condiţionată, dar cererea i-a fost respinsă.

Lucian Hoară a şocat o întreagă comunitate în iulie 2008, când i-a tăiat gâtul fostei sale iubite, Oana, în vârstă de 15 ani. Adolescentul de la acea vreme era cunoscut ca un adept al satanismului, iar porecla după care îl strigau apropiaţii şi cea folosită de el pe Internet era Mammon, numele unui demon. Hoară a comis crima în camera sa, unde o invitase pe adolescentă. A ucis-o cu un cuţit de bucătărie. Părinţii săi nu erau acasă şi oricum, nu păreau să îi poarte de grijă. Preocupaţi cu alte probleme, nu au luat în seamă nici apucăturile fiului lor pasionat de satanism, chiar dacă acesta îşi tatuase pe corp chipurile unor personaje macabre şi ale unor demoni.

Vă recomandăm şi:

Cazul Lucian Hoară: cinci ani de închisoare pentru crima care a oripilat Hunedoara. Ucigaşul emo nu a regretat moartea iubitei sale în vârstă de 15 ani

FOTO-VIDEO Preoţii la care se confesa doctoriţa Ligia Mara, ucisă de fostul soţ, cunoşteau teroarea prin care trecea

VIDEO Accident mortal în Deva: Un om de afaceri şi o hunedoreancă au murit pe loc în maşina lovită de un cap de pod

Motivul dublei tragedii din Hunedoara: doctoriţa ucisă de fostul soţ nu voia să îi dea 50.000 de euro şi două covoare