Preotul Visarion Alexa, sub control judiciar, dar la ușa încuiată a Poliției. Explicațiile IPJ Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Visarion Alexa, pus sub control judiciar după ce a fost acuzat de abuz sexual, s-a prezentat miercuri, 21 septembrie, la sediul Poliției din comuna Joița, județul Giurgiu. Doar că ușa era închisă. 

Preotul Visarion Alexa FOTO: facebook/Visarion Alexa

Visarion Alexa, acuzat de abuz sexual s-a prezentat la sediul postului de Poliție din joița deoarece aici ar avea domiciliul. Când părintele s-a dus să îndeplinească formalitățile cerute de judecătorii de drepturi și libertăți, sediul era închis. 

„Polițiștii Secției numărul 3 Poliție Rurală Bolintin-Vale, din care face parte Postul de Poliție Joița, se aflau la o intervenție, la momentul prezentării bărbatului la postul de poliție, pentru efectuarea activităților de supraveghere judiciară, motiv pentru care a fost redirecționat la sediul secției din orașul Bolintin-Vale”, transmite IPJ Giurgiu. 

De altfel, preotul s-a prezentat la postul din Bolintin-vale unde a semnat în condica respectivă. 

Visarion Alexa, un preot acuzat de abuz sexual

Preotul Visarion Alexa, paroh la biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din București, a fost reținut de polițiști și apoi plasat sub control judiciar sâmbătă, 17 septembrie, după ce o femeie a depus plângere că a fost agresată sexual în timpul spovedaniei.

  „Se efectuează cercetări cu privire la fapta unei persoane care la data de 23.04.2022, în jurul orelor 16:00, prin constrângere și profitând de imposibilitatea victimei de a se apăra, după ce a procedat la spovedirea acesteia şi în timp ce se aflau în altarul de vară din curtea unei biserici din Bucureşti, a agresat-o sexual pe persoana vătămată prin aceea că a mângâiat-o pe fese, a sărutat-o în urechea dreaptă, i-a pus mâna pe sâni pe deasupra şi pe sub bluză, a introdus mana în zona vaginului şi a atins-o şi mangâiat-o pe aceasta, după care a prins cu putere mâinile persoanei vătămate, le-a îndreptat în zona penisului și a început să le frece de penis pe deasupra hainei preoțești, fapta ce întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de agresiune sexuală”, au transmis reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 6.