Spor de risc de 5,14 milioane de lei pentru personalul medical din Galaţi aflat în prima linie de luptă cu Covid-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma este asigurată de Consiliul Judeţean Galaţi şi este în completarea bugetului suplimentar de 25 de milioane de lei alocat de instituţie pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi materiale sanitare, pentru aparatură medicală sau pentru a caza personalul medical.

Consiliul Judeţean Galaţi a alocat, pe 5 mai, în cadrul unei şedinţe extraordinare, încă 723.000 de lei pentru suplimentarea bugetelor de la Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă. 

De asemenea, s-a aprobat şi rectificarea bugetelor unităţilor medicale din subordinea Consiliului Judeţean Galaţi, creşterea acestora fiind deja de peste 25 de milioane de lei de la începutul pandemiei şi până în prezent.

„De la începutul acestei pandemii, Consiliul Judeţean Galaţi a alocat unităţilor medicale din subordine peste 25 de milioane de lei, pentru achiziţionarea de echipamente de protecţie şi materiale sanitare, pentru aparatură medicală sau pentru a caza personalul medical. Au fost alocate sume şi pentru plata utilităţilor, precum şi pentru a asigura confinanţarea necesară achiziţionării de către Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a unui nou sistem de testare Covid-19”, a declarat, imediat după şedinţă, Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi..

„Astăzi (N.R.: 5 mai) s-a aprobat şi modificarea bugetelor spitalelor, astfel încât personalul medical aflat în prima linie de luptă cu acest nou coronavirus să poată primi stimulente de risc în valoare totală de 5.140.000 de lei. Aceşti oameni minunaţi îşi riscă vieţile lor şi pe cele ale familiile lor, deci merită nu doar recunoştinţa noastră sufletească, ci şi măcar o simbolică acoperire financiară a riscurilor. Ştiu că viaţa cuiva nu poate fi măsurată în bani, de aceea gestul făcut de instituţia noastră are valoare de simbol, nu neapărat de compensaţie”, a adăugat Fotea.

Tot în cadrul şedinţei extraordinare amintite, s-a aprobat şi repartizarea sumei de 27.316.000 lei către toate primăriile din judeţul Galaţi, pentru echilibrarea bugetelor locale. Fondurile provin din cota pe impozitul pe venit şi din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată.