Şefa ISJ Galaţi a primit ”cartonaşul galben” de la ministrul Educaţiei după ce i-a invitat pe profesori la un curs de numerologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei Foto: arhivă Adevărul

Un control efectuat la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi de către corpul de control al ministrului Educaţiei a scos la iveală mai multe deficienţe, pornind de la prioritate acordată necorespunzător unor proiecte şi până la lipsă de organizare.

Pe 7 ianuarie, noul inspector general al judeţului Galaţi, Selena Costea, a trimis o adresă cadrelor didactice prin care le invita să participe la proiectul online „Numerologia - o 9 legătură între dascăl şi elev”.

Pe 13 ianuarie, printr-o adresă semnată de inspectorul şcolar Selena Costea şi inspectorul şcolar adjunct Maricel Lazăr, se menţionează că ”în urma analizei conţinuturilor proiectului <<Numerologia-o 9 legătură între dascăl şi elev >>, le apreciem ca fiind irelevante în raport cu priorităţile de politică educaţională pe care le promovăm. În consecinţă, ne delimităm de proiectul menţionat şi revocăm adresa nr. 81/07.01.2021”.

Recţia ISJ Galaţi a fost tardivă, ţinând cont că  peste 600 de profesori au participat online pe 8 ianuarie la conferinţa cu tema amintită. Ministrul Educaţiei a trimis ulterior corpul de control pentru a face verificări la Inspectoratul Şcolar Judeţean Galaţi.

„Am trimis Corpul de control. Deficienţă managerială, prioritate acordată necorespunzător unor proiecte şi o lipsă de organizare. Cei în măsură să se pronunţe asupra oportunităţii n-au făcut-o, s-au arse etape”, a enumerat Sorin Cîmpeanu câteva dintre deficienţele constatate pentru Digi24.

„A primit un avertisment şi discuţia a fost mai mult decât clară. Dacă vreţi în traducere liberă, cartonaş galben”, a completat ministrul Educaţiei, care a ţinut să precizeze că Selena Costea va fi schimbată din funcţie la următoarea abatere: „Aşa ştiu că înseamnă cartonaşul galben”.

Selena Costea, învăţătoare la Şcoala Gimnazială Nr. 2 din Lieşti, a fost numită inspector şcolar general adjunct în luna iunie a anului trecut. Aceasta a preluat provizoriu şefia Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi, din data de 21 decembrie 2020, după ce Onuţ Atanasiu, fostul inspector general, a fost ales deputat şi a renunţat la funcţie.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Reacţia unor profesori cunoscuţi la invitaţia la un curs de numerologie. „Nu poţi să informezi cu privire la orice“

Numerologie şi alţi demoni. De ce are învăţământul românesc cununiile legate?