Poliţişti francezi atacaţi cu polizorul de hoţii români prinşi la furat de catalizatoare într-un garaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO stiridiaspora.ro

O instanţă din Franţa i-a condamnat pe doi români la pedepse cu închisoarea pentru tentativă de furt calificat. Bărbaţii, de 38 şi 48 de ani, au fost surprinşi de poliţişti în timp ce încercau să sustragă catalizatoarele de la maşinile dintr-un garaj.

Tribunalul din oraşul francez Draguignan i-a condamnat zilele trecute la patru şi respectiv opt luni de închisoare pe doi români, de 38 şi 48 de ani, pentru tentativă de furt calificat. De asemenea, ambilor cetăţeni români li s-a interzis intrarea în Franţa timp de cinci ani.

Anchetatorii francezi au stabilit că românii îşi făcuseră un obicei din sustragerea catalizatoarelor de la maşini. Cei doi au fost surprinşi de poliţişti în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în timp ce încercau să comită un furt într-un garaj auto, relatează Var-Matin.

Hoţii au încercat să scape cu fuga, dar nu au reuşit. Primul dintre ei a fost imobilizat la scurt timp de oamenii legii, dar al doilea bărbat l-a atacat cu un polizor pe poliţistul care îl urmărea. Agentul şi-a scos arma, moment în care românul a abandonat dispozitivul, realizând că riscă să fie împuşcat.

De ce sunt furate catalizatoarele auto

Catalizatoarele auto pot valora o mică avere. De altfel, este cea mai vizată piesă de la o maşină de către hoţi. Infractorii nu se feresc să fure catalizatoarele de la autoturisme chiar şi în timpul zilei.

Piesa este extrem de scumpă, deoarece conţine cantităţi mici de aur şi platină. În plus, hoţii cu experienţă  pot demonta piesa în mai puţin de un minut. Multe autovechicule nu au scut de protecţie, ceea ce le face hoţilor munca mult mai uşoară.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Furt ca-n Evul Mediu în era internetului. Modul de operare ales de patru hoţi din Braşov

Metoda „ziarul”, ultima modalitate de furt pe litoral. Cum funcţionează

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Dieta celei mai în vârstă câștigătoare a unui concurs de Miss. Cum de arată atât de bine la 60 de ani | VIDEO
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Apropiat al lui Geoană, despre declarațiile lui Ciolacu la adresa adjunctului NATO: „De ce să nu moară și capra vecinului”
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare