Poliţişti francezi atacaţi cu polizorul de hoţii români prinşi la furat de catalizatoare într-un garaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO stiridiaspora.ro
FOTO stiridiaspora.ro

O instanţă din Franţa i-a condamnat pe doi români la pedepse cu închisoarea pentru tentativă de furt calificat. Bărbaţii, de 38 şi 48 de ani, au fost surprinşi de poliţişti în timp ce încercau să sustragă catalizatoarele de la maşinile dintr-un garaj.

Tribunalul din oraşul francez Draguignan i-a condamnat zilele trecute la patru şi respectiv opt luni de închisoare pe doi români, de 38 şi 48 de ani, pentru tentativă de furt calificat. De asemenea, ambilor cetăţeni români li s-a interzis intrarea în Franţa timp de cinci ani.

Anchetatorii francezi au stabilit că românii îşi făcuseră un obicei din sustragerea catalizatoarelor de la maşini. Cei doi au fost surprinşi de poliţişti în noaptea de 16 spre 17 noiembrie, în timp ce încercau să comită un furt într-un garaj auto, relatează Var-Matin.

Hoţii au încercat să scape cu fuga, dar nu au reuşit. Primul dintre ei a fost imobilizat la scurt timp de oamenii legii, dar al doilea bărbat l-a atacat cu un polizor pe poliţistul care îl urmărea. Agentul şi-a scos arma, moment în care românul a abandonat dispozitivul, realizând că riscă să fie împuşcat.

De ce sunt furate catalizatoarele auto

Catalizatoarele auto pot valora o mică avere. De altfel, este cea mai vizată piesă de la o maşină de către hoţi. Infractorii nu se feresc să fure catalizatoarele de la autoturisme chiar şi în timpul zilei.

Piesa este extrem de scumpă, deoarece conţine cantităţi mici de aur şi platină. În plus, hoţii cu experienţă  pot demonta piesa în mai puţin de un minut. Multe autovechicule nu au scut de protecţie, ceea ce le face hoţilor munca mult mai uşoară.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Furt ca-n Evul Mediu în era internetului. Modul de operare ales de patru hoţi din Braşov

Metoda „ziarul”, ultima modalitate de furt pe litoral. Cum funcţionează

GalaţiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite