Lansare de carte la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Două volume importante pentru industria alimentară din România au văzut lumina tiparului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor  din Galaţi, Petru Alexe, în colaborare cu doi dascăli de la aceeaşi facultate, profesorul Maricica Stoica şi asistentul universitar Cristian Dima, au lansat două cărţi interesante, prin care studenţii şi  inginerii din industria alimentară pot învăţa diverse elemente de proiectare a produselor alimentare, dar şi tehnologia din industria cărnii.

"Elemente de proiectare a produselor alimentare noi", care poartă semnătura profesorului Maricica Stoica şi a lui Petru Alexe, decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor  din Galaţi , şi "Îndrumar de practică tehnologică în industria cărnii", semnată de asistentul universitar Cristian Dima şi profesorul Petru Alexe, au fost lansate astăzi la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi. Cele două volume scot în evidenţă preocuparea permanentă a cadrelor didactice de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor de a lansa pe piaţă produse inovatoare şi de calitate.

”Lumea nu mai scrie, nu mai iubeşte cartea cu aceeaşi putere cu care o iubea înainte. Astăzi facem o demonstraţie că învăţământul superior dă suportul acesta extraordinar, prin care realizăm comunicarea cu studentul. Sunt două cărţi aparent diferite, dar baza comună o reprezintă tocmai invitaţia către partea extrem de importantă a formării unui inginer, şi anume partea practică”, a declarat decanul  Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor  din Galaţi, Petru Alexe.

Cărţile pot fi achiziţionate, deocamdată, de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor FOTO UGAL

” Cartea "Îndrumar de practică tehnologică în industria cărnii" cuprinde şi mai multe reţete tradiţionale româneşti, pe care mulţi le-au uitat şi am dorit pe această cale să le readucem în atenţie. Mă bucură faptul că agenţii economici din industria alimentară ne-au contactat în ultima perioadă şi sunt interesaţi de studenţii pe care noi îi pregătim”, a precizat asistentul universitar Cristian Preda.

Mai multe pentru tine:
Seturi cadou pentru femei care transformă sărbătorile în experiențe de răsfăț și lux – oferte eMAG de neratat, pentru orice buget
Angela Similea, prea „îmbătrânită”, la 79 de ani? Stilistul Florin Burescu le dă peste nas cârcotașilor: „O adevărată doamnă, fără operații estetice”. Dieta artistei „Epocii de Aur”
Cele mai căutate cadouri pentru copii și adolescenți în 2025: Roblox, Minecraft, jocuri STEAM, Kendama și LOL
Theo Rose, invitată de soacră la un restaurant cu stele Michelin din Paris. Combinația alimentară modestă care a impresionat-o: „Ca la mama lui”
A Diamond Is Forever: colecția Primul diamant TEILOR — bijuterii luxury de la 500 lei pentru cadouri care spun povești
Cadoul ideal pentru bărbați: cele mai bune ceasuri de Crăciun la prețuri Chillmas Deals cu reduceri de până la 92%
Top 15 coșuri cadou de sărbători în 2025-2026: cele mai bune recomandări, reduceri și idei premium de neratat
Cerceii candelabru cu care a apărut Prințesa Catherine sunt spectaculoși. Ce poveste emoționantă se ascunde în spatele lor
Loviți de cancer, Meme și Teodora Stoica au găsit o metodă prin care celule canceroase sunt mâncate
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Top 15 băuturi pentru Sărbători 2025–2026: vinuri medaliate cu aur, ediții rare de colecție și reduceri uriașe de până la 8.500 lei