Concurs de inovaţie culinară la Galaţi. Câştigătorii „Ecotrophelia” vor ajunge la etapa finală găzduită de Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În competiţia ce se va desfăşura în perioada 29-31 mai 2018 s-au înscris 16 echipe de studenţi, de la cursuri de licenţă şi master, din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iaşi şi Miercurea Ciuc.

Timp de trei zile, la Galaţi se va desfăşura etapa naţională a prestigiosului concurs de inovaţie culinară „Ecotrophelia”, prilej cu care vor fi prezentate juriului şi publicului o sumedenie de alimente revoluţionare, sănătoase sau măcar surpinzătoare.

Evenimentul este organizat, în perioada  29-31 mai 2018, de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, prin prestigioasa Facultate de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor (cea mai veche şi mai importantă facultate de profil din România; până acum câţiva ani a fost şi singura de acest fel).

Potrivit organizatorilor, manifestarea are drept scop încurajarea creativităţii studenţilor în dezvoltarea unor produse alimentare eco-inovative, de calitate, destinate consumului uman şi prietenoase cu mediul înconjurător şi este deschisă tuturor studenţilor înscrişi la programele de studii de licenţă, masterat şi doctorat.

În competiţia organizată la Galaţi s-au înscris 16 echipe de studenţi, de la cursuri de licenţă şi master, din centrele universitare Galaţi, Bucureşti, Târgovişte, Sibiu, Cluj-Napoca, Oradea, Suceava, Iaşi şi Miercurea Ciuc. Probele de concurs şi jurizarea vor avea loc în corpul D al Facultăţii de Inginerie.

Viitorii specialişti gălăţeni în chimia alimentelor vor participa în competiţie cu două produse: o îngheţată cu zer, „Whoope ICE” (realizată de echipa formată din studentele Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă, Adelina Pricope, coordonată de prof. Daniela Borda, şef lucrări Iulia Bleoancă şi drd. Florentina Bucur) şi „Fluffy Pudding” (realizată de studentele Ana Chirila, Alina Balan, Daniela Constandache, Ana Gheorghe, coordonate de şef lucr. Danuţ Mocanu, şef lucr. Oana Nistor, prof. Elisabeta Botez, prof. Silvius Stanciu).

Câştigătorii fazei naţionale a competiţiei vor reprezenta România la Concursul internaţional "Ecotrophelia Europe", care va avea loc la Paris, în perioada 21-22 octombrie. 

Mai multe pentru tine:
A plecat din Kenya în căutarea unui trai mai bun în România, însă salariul l-a dezamăgit. Iată în ce țară vrea acum să se mute acum
Ce nu știai despre Raluca Moroșanu, judecătoarea care a înfruntat-o pe șefa Curții de Apel București, Liana Nicoleta Arsenie
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Adio, nuntă regală! Prințul s-a despărțit de iubita pe care tocmai i-o prezentase Prințului Albert de Monaco
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Cine sunt, de fapt, Dragoș și Gheorghe Vîlcu, despre care se spune că finanțează din umbră Recorder și Hotnews
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Cadouri de Crăciun pentru bărbați care aduc zâmbete: cele mai haioase pijamale și pulovere, sub 100 de lei, care fac sărbătorile memorabile
Crăciun 2025: Cele mai bune jucării educative pentru copii – Cadouri care dezvoltă imaginația, inteligența și curiozitatea lor. Investește în viitor
Cel mai emoționant moment din semifinalele Vocea României 2025. Tânăra care i-a făcut să plângă pe Horia Brenciu și Theo Rose: „Ești un test pentru noi”