Alegeri liniştite la Galaţi. Gândul alegătorilor de peste Prut este mai mult spre Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O linişte apăsătoare s-a înregistrat duminică la secţia de votare amenajată la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Poate fi pusă pe faptul că mai bine de jumătate dintre cei 450 de studenţi basarabeni care studiază la Galaţi au plecat acasă, pentru a vota în localităţile lor.

Liniştit” a fost şi preşedintele secţiei de votare , Vadim Beldiman, care a refuzat, cel puţin până la orele prânzului, să ne ofere detalii despre prezenţa la vot, preferând să ne trimită la... Consulatul de la Iaşi. 

În rest, oamenii au venit, au votat, într-o atmosferă relaxată, fără aglomeraţie. 

„Nu vreau nici cu Europa, nici cu Rusia, vreau să rămânem aşa cum suntem acum”, a spus o doamnă între două vârste, în vreme ce soţul acesteia ne spune că „cine o vota cu comuniştii, să mai trăiască o viaţă cu ei”! 

În schimb, studenţii au votat cu gândul la integrarea europeană. „Atât eu, cât şi cei mai mulţi colegi ai mei au votat cu gândul la Europa. Este normal, învăţăm într-o ţară europeană. Ştim că sunt şi lucruri mai puţin plăcute, dar sunt mult mai puţine în comparaţie cu celălalt parcurs, pro Rusia”, ne-a spus Andrei Jurcăneanu, preşedintele Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni din Galaţi. Până la ora 12.00, aproape toţi studenţii şi-au exprimat opţiunile de vot.