Cetăţenii din R.Moldova votează cu buletine de identitate provizorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În decurs de patru ore, de la deschiderea secţiilor de evidenţă şi documentare a populaţiei, au fost solicitate şi eliberate 245 de buletine de identitate provizorii. În majoritatea cazurilor, cetăţenii solicită buletinul de identitate provizoriu invocând pierderea actului de identitate, transmite IPN.

În comparaţie cu solicitările de la alegerile din 2010, numărul este mai mic. Atunci, între orele 7.00 şi 11.00, au fost solicitate 360 de buletine provizorii. Secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei eliberează la solicitare, în mod gratuit, buletinul de identitate provizoriu cetăţenilor cu drept de vot, care deţin acte de identitate cu statut „nevalabil”, inclusiv şi deţinătorilor paşapoartelor de tip sovietic, care din anumite considerente nu au obţinut buletinul de identitate, precum şi cetăţenilor ale căror acte sunt pierdute/furate şi celor care anterior nu au deţinut acte de identitate.

Toate secţiile de evidenţă şi documentare a populaţiei vor activa astăzi după un program prelungit, de la ora 7.00 până la ora 21.00.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite