Un teren degradat din Odobeşti va fi transformat în spaţiu de agrement. Primăria are la dispoziţie fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul intitulat “Înfiinţare zonă de agrement şi petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea” urmează să fie implementat într-o perioada de 21 luni.

În timp ce la Focşani proiectele cu fonduri europene mai au de aşteptat, la Odobeşti acestea sunt deja realitate. Primăria oraşului a semnat contractul de finanţar cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene (MDRAPFE) în calitate de Autoritate de Management şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est (ADRSE) în calitate de Organism Intermediar, având ca obiect acordarea unei finanţări nerambursabile pentru implementarea proiectului “Înfiinţare zonă de agrement şi petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza, oraşul Odobeşti, judeţul Vrancea“.

Este vorba despre un teren degradat, în suprafaţă de 10.491 mp, pe care edilii vor să îl transforme într-o  zonă de agrement şi recreere pentru populaţie.

Acest proiect este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat prin Regio – Programul Operaţional Regional 2014–2020.

Înfiinţarea zonei de agrement şi petrecere a timpului liber în cartierul Mihail Sturza urmează să fie realizată într-o perioada de 21 luni, valoarea totală a proiectului fiind de 9.171.205,98 lei, din care finanţare nerambursabilă în valoare de 7.666.817,57 lei acordată din Fondul European de Dezvoltare Regională şi 1.172.572,10 lei acordată din bugetul naţional.