Copiii de la Centrul „Sf. Maria” din Goleşti au petrecut Paştele cu prietenii lor de la Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul „A doua şansă pentru viaţă”  a luat fiinţă acum 8 ani de zile, când elevii voluntari de la Cuza au descoperit câtă nevoie de speranţă au aceşti tineri.

Marţi, 22 aprilie 2014, cuziştii, înscrişi ca voluntari în proiectul „A doua şansă pentru viaţă”, au poposit la Centrul Sf. Maria din Goleşti.

Şi mare a fost veselia atunci când toată lumea s-a strâns în jurul grătarului, având sentimentul normalităţii şi discutând firesc despre ultimele amintiri, dorinţe, aşteptări, împliniri.

Profesoarele Teodora Bentz, Loredana Diac, Alina Maiereanu şi Constanţa Coatu au avut grijă să nu lipsească de pe masa tinerilor simbolurile de Paşte: pasca, oule vopsite, cozonacul şi mici iepuraşi de ciocolată.

Cei de la Centru au fost, parcă, mai prietenoşi ca niciodată, lăsând să se vadă nevoia lor de afecţiune. Aproape că îşi doreau să fie mângâiaţi şi ţinuţi în braţe, în timp ce mirosul de mici, cârnaţi, pui făcuţi la grătar, le amintea de familie.

Unii dintre ei au recunoscut că părinţii n-au mai trecut să-i vadă de ani de zile sau că nu au mai fost invitaţi să meargă acasă de mult timp. De fapt, îngrijitoarele de la centrul Sf. Maria şi Sorin Atomulesei, şeful Centrului, sunt familia lor, cei care le ştiu secretele, tristeţile şi bucuriile.

Proiectul "A doua şansă pentru viaţă"  a luat fiinţă acum 8 ani, când elevii voluntari de la Cuza au descoperit câtă nevoie de speranţă au aceşti tineri.

De atunci, acest proiect se menţine în viaţă prin implicarea elevilor CNC, dar mai ales datorită disponibilităţii directorului DGASPC Vrancea, Daniela Nicolaş, care, la fiecare început de an şcolar, menţine dialogul deschis cu toţi cei interesaţi să ajute prin proiecte cu caracter umanitar. 

"Nu ştiu dacă darurile noastre de Paşte au fost cele mai mari bucurii. Eu cred că vizita în sine este cel mai mare cadou ce se poate face acestor tineri, care suferă de singurătate. Ei leagă foarte uşor prietenii şi păstrează vie amintirea voluntarilor ce le bat la poartă. M-a impresionat întrebarea Mioarei despre Şerban, un elev ajuns acum student în ultimul an la Psihologie. Pentru tinerii de la centrul Sf. Maria se pare că timpul stă în loc şi doar noi, cei sensibili la suferinţa lor, putem face minunea de a-i da, din când în când, o culoare luminoasă", a declarat Loredana Diac, una din profesoarele coordonatoare ale proiectului.

Mai puteţi citi:

De nouă ani, elevii de la Colegiul Naţional „Al.I. Cuza” sunt alături de copiii infectaţi cu HIV

Sărbători Pascale fericite pentru tinerii de la Centru „Sfânta Maria” din Goleşti

Mai multe pentru tine:
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Putin, probabil, nu a ordonat uciderea lui Navalnîi, au estimat serviciile secrete americane
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Mituitorul judecătoarei din Suceava care se droga a evadat din arestul la domiciliu chiar înainte de condamnare
Jobul plătit cu peste 2.000 de euro în România, dar nepopular printre tineri. „Ai și pauze de țigară și cafea, dar nu abuza”
Recomandări ANPC de 1 Mai: Refuzaţi produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea
Este considerată o delicatesă, însă te poate ucide. Cea mai periculoasă brânză din lume se fabrică în Europa
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Povestea Kibuțului, hub-ul gastronomic și cultural de la Gărâna. Un mic restaurant, în finala Destinației Anului 2024 FOTO
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană