„Baronul asfaltului” din Vrancea, propus de PSD pentru funcţia de prefect. A avut interdicţie la funcţii publice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Roman, propunerea PSD pentru postul de prefect

Afaceristul tocmai a fost ales miercuri în funcţia de preşedinte al organizaţiei locale PSD Adjud. Acesta are foarte multe lucrări din bani publici, majoritatea în Vrancea. A fost şi deputat (2012-2016), însă nu şi-a terminat mandatul deoarece a fost condamnat pentru incompatibilitate.

Omul de afaceri vrâncean Victor Roman este propunerea PSD Vrancea pentru funcţia de prefect al judeţului Vrancea. Decizia a fost luată joi dimineaţa, în unanimitate, în cadrul unei şedinţe la care au participat parlamentarii partidului, primari şi aleşi locali.

Dacă decizia va fi confirmată printr-o decizie a primului ministru, Victor Roman urmează să-l înlocuiască pe liberalul Gheorghiţă Berbece.

Victor Roman a fost şi parlamentar PSD în perioada 2012-2016, dar şi-a încheiat mandatul de parlamentar înainte de termen, din cauză de incompatibilitate, pierzând definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procesul cu Agenţia Naţională de Integritate.

Acestuia i s-a stabilit interdicţia exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani.

Victor Roman este cunoscut în Vrancea ca “baronul asfaltului”, graţie firmelor sale de asfaltări care i-au adus prosperitatea în ultimii 20 de ani. Iar această prosperitate continuă să vină doar din contracte cu statul, în valoare de zeci de milioane de euro.

Recent, firma sa a primit de la Consiliul Judeţean Vrancea contracte în valoare de 20 de milioane de lei pentru asfaltări, dar şi nouă milioane de lei pentru deszăpezire.

Vă mai recomandăm:

Deputatul PSD de Vrancea, Victor Roman, prosperă din bani publici în colegiul unde este parlamentar

Donaţii de 120.000 de euro pentru deputatul milionar de Vrancea, Victor Roman