26 de cadre unversitare din Craiova, anchetate după ce au dat aviz pentru lucrările „Savanţilor din puşcării”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
25 de profesori din cadrul Universităţii din Craiova, cercetaţi disciplinar

Profesorii care au dat aviz pentru lucrările „Savanţilor din puşcării” pot să îşi piardă locul de muncă. 26 de cadre universitare din Craiova sunt cercetate disciplinar în acest caz.

Conducerea Universităţii din Craiova a demarat o anchetă internă, iar 25 de profesori sunt cercetaţi disciplinar. Au avizat o parte din lucrările „Savanţilor din puşcării”. „Sunt sancţiunile prevăzute de legislaţia noastră, avertisment, mustrare, reducerea salariului, interzicerea promovării, desfacerea contractului de muncă, depinde de gravitate”, a spus Prof. Univ. dr. Dan Claudiu Dănişor, rector la Universitatea din Craiova.

DNA s-a sesizat din oficiu pentru favorizarea infractorului cu privire la modul prin care anumite persoane acuzate de corupţie au fost ajutate să scape mai uşor de pedepse. procurorii au suspiciuni că „Savanţii puşcăriilor” au fost ajutaţi să scrie cărţi pentru a li se scădea pedeapsa cu închisoare.

Gică Popescu este unul dintre deţinuţii care şi-a descoperit vocaţia de scriitor din spatele gratiilor. A primit aviz chiar de la Facultatea de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova. „Nu am avut nicio reţinere să îi dau un aviz să scrie o carte despre fotbal. Eu îl ştiu pe el când a susţinut lucrarea de licenţă, care a avut una dintre cele mai valoroase lucrări, putea să o facă şi p-asta ca o lucrare ştiinţifică”, a precizat decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din Craiova, Marian Dragomir.

Mai citeşte şi

UPDATE Cărţile „Savanţilor din puşcării”, sub lupa DNA. Profesori, editori şi angajaţi ai penitenciarelor, suspectaţi de favorizarea infractorului