UPDATE Protestul de la OIL Terminal din Constanţa a degenerat: poliţiştii au intervenit pentru a-i calma pe bătăuşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nemulţumiţi că salariile le vor fi reduse, angajaţii OIL Terminal au ieşit în acestă după-amiază să-şi strige nemulţumirea în faţa sediului.

UPDATE Silviu Wagner a declarat pentru Adevărul de Seară că protestul salariaţilor de astăzi a fost nejustificat. „Noi nu am făcut decât să aplicăm noile prevederi ale Codului Muncii. Cei 1.240 de angajaţi vor munci doar patru zile pe săptămână, iar salariile le vor fi reduse cu 25%. Protestatarii şi-au spus nemulţumirile în scris, iar în şedinţa administrativă de vineri le vom formula un răspuns", a precizat Wagner.

UPDATE Protestul de la OIL Terminal a degenerat, mai mulţi salariaţi fiind opriţi de poliţişti şi jandarmi să nu distrugă bunurile insituţiei. Muncitorii au încercat să intre cu forţa în biroul managerului pentru a-şi spune nemulţumirile, însă forţele de ordine au intervenit la timp şi au aplanat scandalul.

Mai exact, salariaţii sunt nemulţumiţi că timp de trei luni vor fi nevoiţi să lucreze patru zile pe săptămână în loc de cinci cum era până acum. Astfel, lor le vor fi reduse salariile. La protestul de astăzi au participat aproximativ 60 de salariaţi.

Managerul OIL Terminal, Silviu Wagner, spune că prin reducerea numărului de zile lucrătorare scad corturile.

Nu este pentru prima dată când muncitorii de la OIL Terminal sunt în dispute cu managerul unităţii. Încă de la începutul acestui an, angajaţii s-au arătat nemulţumiţi că nu le-a fost majorat salariul cu opt procente. Ei ceruseră iniţial 15% mai mult la salariu.