Ponta, împreună cu Mazăre în cartierul săracilor din Constanţa. Scandare: „Mazăre la Primărie, Băsescu la puşcărie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta, alături de primarul Radu Mazăre în cartierul social Henri Coandă FOTO Mariana Iancu

Premierul Ponta s-a aflat, joi, alături de Radu Mazăre, în cartierul „Henri Coandă” din Constanţa, spunându-le celor câteva sute de oameni adunaţi că merită să îi strige numele primarului şi că îi va fi alături acestuia, încheind cu sloganul din 2012: „Mazăre la primărie, Băsescu la puşcărie”.

De 1 Mai, Victor a vizitat cartierul social Henri Coandă din Constanţa, însoţit de primarul Radu Mazăre. Cu o oră înainte de venirea celor doi, se făceau ultimele pregătiri: retuşuri cu vopsea, unii săpau în curtea bisericii, iar trotuarele erau spălate de o maşină a Polaris-ului.

Când i-au văzut venind, oamenii din cartier i-au aplaudat şi i-au sărutat. „Am venit în vizită în cartierul în care sunt cel mai mândru, pe care l-am ridicat. Sunteţi mulţi oameni care nu aveaţi adăposturi.Am venit ca să vadă şi domnul prim-ministru cum este cartierul şi care sunt oamenii care stau aici. Şi mai ales să-i spun că vom termina acest cartier în ciuda tuturor greutăţilor. Vom mai construi încă 16 blocuri şi 1.000 de unităţi locative ca să terminăm cu toţi cei care stau pe drumuri, cu toţi amărâţii, cu toţi nevoiaşii şi bolnavii care nu au bani să-şi plătească întreţinerile scumpe. O să mai băgăm în case încă 3.000, 3.200 de oameni şi în Constanţa nu va mai exista nimeni care să nu aibă un acoperiş deasupra capului”, a spus Radu Mazăre.

El le-a promis musulmanilor care locuiesc în cartier că le va construi o geamie, în zonă fiind deja ridicată o biserică ortodoxă, unde Radu Mazăre a fost să ia lumină în noaptea de Înviere.

Premierul Victor Ponta a spus că a venit să îi mulţumească lui Mazăre pentru ceea ce a făcut, îndemnându-i pe oameni să îi scandeze numele.

„Cine v-a construit aici casele? Păi lui vreau să-i strigaţi numele (lui Mazăre - n.r.) (...) Dacă în Constanţa nu vor mai fi oameni amărâţi pe străzi este meritul lui Radu Mazăre şi aş vrea în fiecare oraş mare din România să avem un primar care să se ocupe de cei amărâţi, nu de cei bogaţi. Cei bogaţi pot să aibă singuri grijă de ei, faptul că Radu s-a gândit întotdeauna la voi, faptul că nu doar a vorbit, ci a făcut aceste blocuri, şi faptul că face în continuare şi pentru ceilalţi, pentru asta merită să-i strigaţi lui numele şi pentru asta merită ca eu să-i mulţumesc. Cei care fac lucruri bune pentru oamenii de aici din Constanţa, pentru oamenii săraci merită lăudaţi, merită apreciaţi. Noi construim şi facem blocuri, facem spitale, facem şcoli, alţii o să ne înjure şi o să ne critice şi o să ne certe”, le-a spus Ponta. „Nu aveam treabă cu cei care ne jigneşte“, i s-a răspuns din public.

„Celor care ne vor răul să li se întâmple lor ceea ce ne doresc nouă“, a mai spun Ponta. „Dumnezeu e mare, Alah la fel", a adăugat Radu Mazăre.

Premierul le-a mai spus oamenilor că a fost cu ei şi în 2012, când au primit cheile noilor locuinţe. „Am fost aici în 2012, cu Radu, când am dat nişte chei, nişte apartamente unor oameni amărâţi. Şi v-am zis atunci: «Mazăre la Primărie şi Băsescu la...?»", mulţimea strigând „Puşcărie“.

În timpul discursurilor celor doi, oamenii din cartier au bătut din palme şi i-au aclamat pe cei doi.

Cartierul cu dosar penal

Cartierul Henri Coandă este format din 17 blocuri unde locuiesc aproximativ trei mii de persoane. Valoarea totală a investiţiei s-a ridicat la aproximativ şapte milioane de euro.

Primăria Constanţa a finalizat în vara anului trecut cartierul de locuinţe sociale, iar la inaugurarea ultimelor blocuri a fost prezent şi premierul Victor Ponta.

Investiţia face obiectul unui dosar penal în care primarul Radu Mazăre este cercetat de procurorii DNA pentru luare de mită şi fals în declaraţii. Primarul este acuzat de procurori că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale -, pentru a ajuta compania să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

Vă mai recomandăm:

VIDEO Radu Mazăre se fereşte de noi acuzaţii din partea anchetatorilor: „Nu mă duc în cartierul Henri Coandă“

Radu Mazăre a fost eliberat sub control judiciar. Îşi petrece Paştele acasă. „Vă aştept de 1 Mai la mare!“

FOTO Vizită la Radu Mazăre, pe vremea când primarul nu era călcat acasă de DNA: „M-au băgat şi la carceră“