Gravide scoase din nămeţi cu şenilata. Una dintre ele a fost dusă în Bulgaria, la spitalul din Silistra, unde a născut un băieţel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Femeia va naşte la spital, în siguranţă FOTO Serviciul Judeţean de Ambulanţă

Două femei gravide, ce urmau să nască, au fost salvate cu o şenilată a CNADNR. Ele locuiau în sate unde nu putea ajunge ambulanţa din cauza viscolului.

Intervenţie contra cronometru duminică seara pe drumurile din judeţul Constanţa. O şenilată a CNADNR a mers la locuinţa unei femei de 24 de ani din satul Runcu, care avea contracţii. 

În şenilată se aflau doi paramedici SMURD. „S-au deplasat doi paramedici SMURD din cadrul Detaşamentului de pompieri din Medgidia cu o şenilată a CNADNR, au preluat pacienta de la domiciliu, au transportat-o până în localitatea Nicolae Bălcescu, unde au predat-o în siguranţă Serviciului Judeţean de Ambulanţă", a precizat Anca Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea.

Femeia a fost transportată în siguranţă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Tânăra din satul Runcu va deveni mamă pentru a patra oară. 

O altă gravidă, de 21 de ani, din Almalău, sat ce aparţine de comuna Ostrov, a fost preluată de o şenilată cu doi paramedici SMURD şi un asistent medical şi transportată la cea mai apropiată unitate medicală, din Silistra, Bulgaria. Femeia a născut astfel la spitalul din Bulgaria un băieţel sănătos, de trei kilograme. Gravida a născut la ora 1.45, un băiat sănătos, de 3 kilograme şi 50 centimetri. Amândoi sunt bine, au transmis echipajele ISU care au dus-o în Bulgaria cu şenilata.

O a treia femeie gravidă în opt-nouă luni, care a rămas blocată în nămeţi pe drumul dintre Cerchezu şi Negru Vodă, a fost preluată de o ambulanţă cu ajutorul celor de la Drumurile Judeţene.

Vă mai recomandăm:

Călători disperaţi pe Autostrada Soarelui: „Aproape că nu se mişcă nimic“

Vama Veche aşa cum nu ai mai văzut-o niciodată. Imagini de iarnă de pe plaja-vedetă

Imagini de basm de pe faleza Constanţei. Un fotograf amator a dat culoare iernii