Directorul ARSVOM, Daniel Manole, a fost demis în urma incendiului de la bordul remorcherului Hercules

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM), a fost demis din funcţie vineri, 27 octombrie. Decizia a fost luată de secretarul de stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea.

Incendiul izbucnit joi, 26 octombrie, în camera motoarelor remorcherului Hercules s-a soldat cu demiterea lui Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM).

„Secretarul de Stat responsabil cu domeniul naval, Ionel Minea, a analizat, la Constanţa, cauzele care au dus la producerea incendiului de la bordul navei Hercules. Secretarul de Stat a dispus demiterea de urgenţă a lui Daniel Manole, directorul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM). Totodată, Secretarul de Stat a dispus măsuri ferme ca asemenea situaţii să nu se mai repete.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor.

Remorcherul Hercules este singurul remorcher pe care ţara noastră îl are pentru salvarea vieţilor pe mare.

Remorcherul Hercules a fost construit în anul 1988 în Şantierul Naval Brăila, fiind folosit de Agenţia Română de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) pentru intervenţii de urgenţă. De câţiva ani, remorcherul se afla în reparaţii. Costul acestora se ridică la 6,4 milioane de euro. Hercules are o lungime de 68,5 metri, 16,5 metri lăţime şi un pescaj maxim de 6,5 metri.

Pe aceeaşi temă:

UPDATE VIDEO Incendiu izbucnit la un remorcher în Portul Constanţa

Scurgeri de petrol din nava eşuată acum 34 de ani în raiul natural din Peninsula Sacalin: „Este o pătură uleioasă în care păsările şi peştii n-au nicio şansă“

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”