Cum arată graniţa dintre România şi Bulgaria pe plaja de la Vama Veche, frontiera încălcată de turistul englez

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Granita România - Bulgaria FOTO Facebook Techirghiol Dobrogea

În urmă cu câteva zile, un turist enghez a fost acuzat de trecere frauduloasă a frontierei după ce s-a plimbat pe plajă şi a ajuns, din greşeală, în România.

Câteva crenguţe de care sunt agăţate perechi de pantaloni şi o pancartă pe care scrie „Zonă de frontieră. Trecerea strict interzisă“ – aşa arată graniţa dintre cele două ţări.

În această săptămână, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat, în apropierea frontierei de stat, un cetăţean britanic care a trecut ilegal în România din Republica Bulgaria, pe jos, pe plajă.

Englezul a fost prins în data de 9 mai, în jurul orei 18.30, de poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia. Aceştia au depistat „la aproximativ 200 metri de la frontieră, pe teritoriul României, o persoană de sex masculin care a trecut ilegal frontiera de stat, pe jos, din Bulgaria în ţara noastră”, transmite Poliţia de Frontieră.

Persoana în cauză nu îşi justifica prezenţa în zonă, fapt pentru care a fost condusă la sediul Grupului de Nave Mangalia pentru cercetări suplimentare.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean britanic, în vârstă de 60 de ani. „Acesta a declarat că se plimba pe plaja din apropierea frontierei de pe teritoriul Republicii Bulgaria şi a trecut neintenţionat în România, deşi zona de frontieră era amenajată / delimitată corespunzător”, mai spun poliţiştii.

Graniţa dinspre Bulgaria FOTO Martor

Vă mai recomandăm:

 

Minunăţiile de la Cap Caliacra, tărâmul stăpânit odinioară de România. Legendele care l-au transformat într-un paradis turistic exploatat de Bulgaria

Călătorie în lumea basmelor orientale: Cavarna, oraşul care scânteie în soare

Mai multe pentru tine:
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Timișoara strălucește în Duminica Floriilor. Explozie de culoare și parfum în oraș FOTO VIDEO
Ce oraș din lume este primul pe listă să fie distrus în cazul unui război nuclear. Documentele au fost declasificate
Dubai va continua planul de extindere a aeroportului Al Maktoum în valoare de 35 de miliarde de dolari
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Consecințele hrănirii urșilor la marginea drumului. Șeful Salvamont Argeș: „Nu-ți bate joc de el încurajându-i cerșitul!”
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”